Annonce

Nyrekræft: Lovende resultater af ny behandling

Forsøg med ny behandling inden for immunterapi har vist rigtig gode resultater på nyrekræft. Patienter med dårlige prognoser havde bedst effekt af behandlingen.

På kræftkonferencen ESMO, som for nyligt er blevet afholdt i Madrid, præsenterede forskere resultatet af forsøg med en ny behandling af nyrekræft.

Behandlingen er en form for immunterapi, hvor immunforsvaret ved hjælp af medicin sættes til at bekæmpe kræftcellerne. Ved behandlingen kombineres to midler, og det har givet gode resultater, når det kommer til de patienter, som har dårlige prognoser.

Det er første gang, vi har set så positive resultater med forsøg med nyrekræftpatienter, hvor sygdommen har spredt sig, siger overlæge på kræftafdelingen på Aarhus Universitetshospital, Frede Donskov, til Kræftens Bekæmpelse.

Ifølge Donskov så patienter med en god prognose ud til at have mere gavn af den behandling, som allerede er standard.

Her kan du læse mere om behandling af nyrekræft

Sådan foregik studiet

I studiet deltog knapt 1100 personer med nyrekræft. Halvdelen af deltagerne modtog standardbehandling mens den resterende halvdel blev behandlet med en kombination af to lægemidler, som er en type immunterapi.

Immunterapi i korte træk

Ved kræft deler cellerne sig ukontrolleret. Kræftcellerne har særlige molekyler på sig, som hæmmer netop de celler i immunforsvaret, som ellers skal bekæmpe dem. Der findes forskellige former for immunterapi, men fælles for dem er, at immunforsvaret aktiveres til at slå kræftcellerne ihjel. En af metoderne har for eksempel til formål at fjerne den hæmmende virkning, som kræftcellernes specielle molekyle har på immunforsvarets celler.

Læs mere om immunterapi som behandling af kræft

Få flere nyheder om sundhed i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: Kræftens Bekæmpelse og Netdoktors artikler om Immunterapi som behandling af kræft og Behandling af nyrekræft.

Sidst opdateret: 09.10.2017

Annonce