Annonce

Overvægtiges hjerner ældes hurtigere


For mange kilo på sidebenene øger risikoen for en række alvorlige livsstilssygdomme, men overvægt kan også have konsekvenser for hjernens funktioner, viser ny forskning fra University of Cambridge.

Læs også: Sådan holder du hjernen skarp!

Studiet har vist, at mængden af hvid substans i hjernen hos overvægtige svarer til den mængde, man finder hos en slank person, der er hele ti år ældre. Den hvide substans er en del af hjernens inderste og består primært af nervebaner, der har til opgave at kommunikere mellem hjernens forskellige regioner.

- Når vores hjerner ældes, skrumper de naturligt, men det er ikke klart, hvorfor overvægtige har en større reduktion i mængden af hvid substans. Det er uvist, om fedme på en eller anden måde er årsag til forandringerne af den hvide substans, eller om fedme er en konsekvens af ændringerne i hjernen, forklarer Lisa Ronan, der er forsker ved Department of Psychiatry på University of Cambridge.

Nyhed: Dårlig form er næsten lige så farligt som rygning!

Studiet er baseret på 473 personer i alderen 20 til 83 år, og forskerne fandt, at en overvægtig på fx 50 år havde en mængde af hvid substans, der kan sammenlignes med en slank person på 60 år, hvilket giver en forskel i ’hjernealder’ på hele 10 år.


FÅ FLERE NYHEDER OM DIN SUNDHED HER!(


Kilde: University of Cambridge

Sidst opdateret: 05.08.2016

Annonce