Annonce

Sådan fastholder du vægttabet

Det kan være en sand kamp at tabe de overflødige kilo, og endnu sværere kan det være af fastholde vægttabet, når man endelig er nået i mål. Men nu afslører ny forskning fra Københavns Universitet, hvordan du kan lettere fastholder dit vægttab!

Læs også: Overvægtig? Sådan taber du dig

En stor udfordring for mange med svær overvægt er at holde vægten, når de har tabt sig. Men forskere fra Københavns Universitet har nu fundet ud af, at hvis det lykkes at holde vægttabet i et år, vil kroppen 'slutte fred'.

- Det interessante og opløftende ved denne undersøgelse er, at hvis man er i stand til at opretholde vægttab over en længere periode, så lader det til, at man passerer det 'kritiske punkt', og herefter bliver det faktisk lettere at opretholde vægttabet end lige umiddelbart efter det indledende vægttab, forklarer Signe Sørensen Toreskov, der er forsker ved Biomedicinsk Institut og Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research i en pressemeddelelse fra Københavns Universitet.

Brevkasse: Hvorfor kan jeg ikke blive mæt?

På Københavns Universitet har de foretaget en undersøgelse, hvor de fandt ud af, at efter et års vellykket bevarelse af vægttabet kunne der ses en stigning i de to appetithæmmende hormoner – CLP-1 og PYY, der får mæthedsfornemmelsen til at melde sig.

Dette underbygges desuden af en anden undersøgelse med 20 sunde men overvægtige personer, som i 8 uger fik en pulverdiæt for at tabe sig og derefter en 52 ugers diæt for at opretholde det opnåede vægttab.

Her observerede forskerne nemlig også, at deltagerne i langt højere grad lykkedes med at opnå et varigt vægttab, hvis de kunne fastholde vægttabet i mere end et år.

FÅ FLERE NYHEDER OM SUNDHED HER!


Kilde: Det Sundhedsfaglige Fakultet, Københavns Universitet

Sidst opdateret: 20.04.2016

Annonce