Annonce

Selen i neglene kan måske afsløre prostatakræft


Stoffet selen findes naturligt i kosten, og et nyt studie peger på en sammenhæng mellem mængden af selen i kroppen og aggressiv prostatakræft. Tånegle kan vise niveauet af selen over tid og kan derfor muligvis bruges til at afsløre prostatakræft.

Læs mere om prostatakræft her

Kræftens Bekæmpelse har med ny forskning fundet en sammenhæng mellem mængden af selen i blodet og risikoen for at udvikle aggressiv prostatakræft.

Niveauet af selen i blodet veksler afhængigt af kosten. Da selen bliver lagret i vores negle, kan neglene netop være til gavn for at få et mere præcist billede af mængden af selen i kroppen over tid.

Både for lavt men også for højt niveau af selen har vist at have sammenhæng med øget risiko for aggressiv prostatakræft. Forskerne fandt dog ingen sammenhæng mellem mængden af selen og ikke-aggressiv prostatakræft.

– Vores konklusion er, at selens rolle i udvikling af prostatakræft fortsat er uklar, og at der er brug for mere forskning. Især i befolkninger med relativt lave selen-niveauer og med fokus især på aggressiv prostatakræft, siger Malene Outzen fra Kræftens Bekæmpelses Forskningscenter.


FÅ FLERE NYHEDER OM SUNDHED HER!


Kilde: Kræftens Bekæmpelse

Sidst opdateret: 14.07.2016

Annonce