Annonce

Hjælp og rådgivning til dig, der har type 2-diabetes

Som diabetespatient har du mulighed for at få hjælp og rådgivning om alt fra tanker om at få diagnosen til hverdagen med type 2-diabetes. Læs her om nogle af de tilbud, der findes.

Nyhedsbrev om type 2-diabetes

Denne artikel er en del af Netdoktors nyhedsbrev om type 2-diabetes. Netdoktor har også andre nyhedsbreve, f.eks. et om migræne og et med generelle sundhedsnyheder.

Se udvalget af nyhedsbreve og meld dig til her.

Kommunalt tilbud om rehabilitering

Hvis du har fået konstateret diabetes type 2, kan kommunernes tilbud om rehabilitering måske være relevant for dig. Rehabiliteringen er et forløb, der tilpasses efter hvilke behov du har. Inden forløbet starter, kommer man til en personlig samtale, som har til formål at tilrettelægge forløbet, så man får mest muligt ud af det.

Forløbet kan for eksempel bestå af fysisk træning og kostvejledning, hjælp til at fastholde eventuelle nye vaner, undervisning i blodsukker og meget andet.

Det kommunale rehabiliteringstilbud er gratis. Om det kræver henvisning fra lægen eller sygehuset afhænger af, hvilken kommune der er tale om. Man skal være fyldt 18 år og bo i den pågældende kommune for at kunne tage imod tilbuddet om kommunal rehabilitering.

Du kan finde din egen kommunes tilbud om rehabilitering ved type 2-diabetes på sundhed.dk.

Diabetesforeningens tilbud

Hvis du er medlem af Diabetesforeningen, har du mulighed for at benytte rådgivningstilbuddet Diabetesrådgiverne.

Det er helt naturligt, at spørgsmål om alt fra mad og motion til hjælpemidler og fysisk og psykisk velvære kan fylde meget i hverdagen med type 2-diabetes. I Diabetesforeningens rådgivningstilbud er der rig mulighed for at tale med fagfolk om en bred vifte af emner. Du kan tale med rådgivere fra 10 forskellige faggrupper, herunder sygeplejersker, diætister, sexologer og socialrådgivere.

Læs mere om Diabetesrådgiverne her.

Sociale medier

Har du mere behov for et netværk omkring sygdommen, at lære andre med type 2-diabetes at kende eller få input til, hvordan andre håndterer livet med type 2-diabetes, så kan det være en idé at kigge efter diabetes-fællesskaber på de sociale medier.

Særligt på Facebook er der noget at komme efter. Nogle af de største og mest aktive facebook-grupper for type 2-diabetes-patienter og pårørende er Diabetes-2 Danmark og Sukkersyge/Diabetes type 2, hvor man kan dele tips, erfaringer og spørgsmål om eksempelvis diabetes-venlig kost, blodsukker, diagnosticering og meget mere.

Vær opmærksom på, at du ved konkrete spørgsmål vedrørende din egen sygdom, for eksempel ved opblussen af symptomer eller lignende, altid bør kontakte din læge.


Kilder: Københavns Kommune, Aalborg Kommune og Diabetesforeningen.

Sidst opdateret: 22.06.2023

Annonce