Annonce

Privatlivspolitik

Denne privatlivspolitik forklarer, hvordan Netdoktor Media A/S (''vi'' eller ''os'') behandler dine personoplysninger når du besøger vores websites, herunder netdoktor.dk og Altombørn.dk. 

 
Henvisninger i selve dokumentet referere til forskellige artikler, som er en del af Persondataloven. Beskyttelse af dit privatliv ligger os meget på sinde. Derfor beder vi dig om at læse nedenstående redegørelse for vores privatlivspolitik. Hvis du ikke kan acceptere vores politik på dette område, beder vi dig venligst om at forlade Netdoktors hjemmesider.

Dataansvarlig

Den juridiske enhed, som er ansvarlig for behandlingen af dine personoplysninger er:

Netdoktor Media A/S

28686137 

Flæsketorvet 68 

1711 København V

redaktionen@netdoktor.dk

+45 20916060

 

 

Beskrivelse af behandlingen

Netdoktors hjemmesider tilbyder en række services som for eksempel nyheder, Spørg lægen, online-debatter og særlige fora som Kvit.dk (rygestopprogram) og Altomboern.dk (forældresite), helbredsrelaterede programmer, afstemninger med videre. I forbindelse med oprettelse af din personlige brugerprofil og brug af vores services, vil Netdoktor bede om at få din e-mailadresse eller andre personlige oplysninger som for eksempel navn, alder og køn. Nedenfor kan du læse mere om hvordan vi behandler dine personoplysninger.

 

 

Formål

Kategorier af personoplysninger

Kilder 

Behandlingsgrundlag

Modtagere

Opbevaring

Formål #1

 

Besvarelse af henvendelser samt anden kommunikation

Netdoktor behandler personoplysninger for effektivt at kunne besvare henvendelser samt kommunikere med personer, der kontakter os.

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig: 

  1. Almindelige personoplysninger:

F.eks.:  

  • Navn og e-mailadresse

Vi indsamler oplysninger fra følgende kilder: 

  • Direkte fra dig
  • Fra en anden person, som videregiver dine kontaktoplysninger til os

Vi behandler dine personoplysninger som beskrevet ovenfor baseret på følgende behandlingsgrundlag:

F.eks:

  • Artikel 6.1.f (Nødvendig for forfølgelsen af legitime interesse for Netdoktor) (Netdoktor har en legitim interesse i at kunne besvare henvendelser og anden kommunikation)

Vi kan dele dine personoplysninger med: 

  • Leverandører, herunder IT-leverandører, support, som vi samarbejder med for at assistere vores virksomhed

 

Vi vil opbevare personoplysninger så længe det er nødvendigt til de formål, der er nævnt. 

Generelt vil personoplysninger vedrørende generelle henvendelser samt anden kommunikation i øvrigt blive slettet efter 1 år, medmindre der er specielle grunde til at opbevare oplysningerne i en længere periode.

Formål #2

Netdoktor nyhedsbrev

Netdoktor udsender én gang om ugen et nyhedsbrev til dem, som har valgt at modtage det. Nyhedsbrevet indeholder aktuelle nyheder til abonnenterne omkring sygdom og sundhed

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig: 

  1. Almindelige personoplysninger:
  • E-mailadresse*

Vi indsamler oplysninger fra følgende kilder: 

  • Direkte fra dig

 

Vi behandler dine personoplysninger som beskrevet ovenfor baseret på følgende behandlingsgrundlag

  • Artikel 6.1.a (Samtykke)
  • Artikel 6.1.f (Nødvendig for forfølgelsen af legitime interesse for Netdoktor) (Netdoktor har en legitim interesse i at kunne udsende nyhedsbreve til brugere, som har tilmeldt sig)

 

Vi kan dele dine personoplysninger med: 

  • Leverandører, herunder Mailchimp og andre IT-leverandører, support, som vi samarbejder med for at assistere vores virksomhed

 

Vi opbevarer personoplysninger så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet.  

Hvis du afmelder dig nyhedsbrevet bliver dine personoplysninger slettet indenfor en uge. 

Formål #3

Netdoktor diskussionsgrupper/fora

Netdoktor tilbyder debatgrupper/fora, hvor brugerne kan diskutere forskellige emner. I disse fora kan man skrive egne indlæg eller kommentere andres indlæg. Alle indlæg er offentlige.

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig: 

  1. Almindelige personoplysninger:
  • E-mailadresse*, brugernavn*, password*
  • Debatindlæg
  • IP-adresse*
  • Andre potentielle oplysninger som du selv skriver i dine indlæg

 

  1. Følsomme oplysninger

I det omfang du selv skriver om disse i dine indlæg, kan vi desuden behandle f.eks.

  • Helbredsoplysninger
  • Oplysninger om en fysisk persons seksuelle forhold eller seksuelle orientering

 

 

Vi indsamler oplysninger fra følgende kilder: 

  • Direkte fra dig
  • Fra en bruger, som skriver et indlæg, hvori indgår oplysninger om dig

 

Vi behandler dine personoplysninger som beskrevet ovenfor baseret på følgende behandlingsgrundlag:

  • Artikel 6.1.a (samtykke)
  • Artikel 6.1.f (Nødvendig for forfølgelsen af legitime interesse for Netdoktor) (Netdoktor har en legitim interesse i at kunne udbyde og administrere diskussionsgrupperne, herunder administrere indlæg fra brugere)
  • Artikel 9.2.a (samtykke)

Vi kan dele dine personoplysninger med: 

  • Leverandører, herunder og andre IT-leverandører, support, som vi samarbejder med for at assistere vores virksomhed

Idet der er tale om et offentligt forum, vil enhver besøgende kunne læse dine indlæg og kommentarer, samt de oplysninger som du selv vælger at skrive

Vi opbevarer personoplysninger så længe det er nødvendigt til de formål, der er nævnt. 

Som udgangspunkt beholdes indlæg i debatgrupper på udefinerbar tid og bliver først fjernet, hvis de på et tidspunkt ikke er aktuelle længere. 

Du kan som bruger dog ændre dine indlæg og fjerne informationer fra det, ligesom du kan bede om at få indlæg og brugerprofiler slettet ved at kontakte os.

Brugerprofiler slettes automatisk, hvis en profil har været inaktiv i mere end 12 måneder. Dette gælder dog ikke brugerens tidligere indlæg og kommentarer, der som udgangspunkt ikke slettes, selvom brugerprofilen slettes.

Formål #4

 

Netdoktor og Alt om børn brevkasser - spørg eksperten

Netdoktor udbyder en service, hvor brugerne kan stille spørgsmål om deres helbred, herunder sundhed og sygdom. I visse tilfælde udvælges spørgsmål af almen interesse til at blive udgivet på hjemmesiden uden angivelse af navn og e-mailadresse.

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig: 

  1. Almindelige personoplysninger:
  • E-mailadresse*
  • Køn 
  • Alder
  • Vægt og højde 
  • Informationer om et problem, herunder hvor længe det har varet*
  • Angivelse af om man spørger på vegne af en anden

 

  1. Følsomme oplysninger
  • Helbredsoplysninger og medicinforbrug
  • Oplysninger om en fysisk persons seksuelle forhold eller seksuelle orientering

 

Vi kan desuden behandle andre oplysninger i det omfang du måtte skrive disse i dit spørgsmål

Vi indsamler oplysninger fra følgende kilder: 

  • Direkte fra dig
  • Fra en bruger, som skriver et indlæg, hvori indgår oplysninger om dig

Vi behandler dine personoplysninger som beskrevet ovenfor baseret på følgende behandlingsgrundlag

  • Artikel 6.1.a (samtykke)
  • Artikel 9.2.a (samtykke)

Vi kan dele dine personoplysninger med: 

  • Leverandører, herunder Itadel A/S og andre IT-leverandører, support, som vi samarbejder med for at assistere vores virksomhed

De spørgsmål der udvælges til besvarelse sendes til sundhedsfaglige eksperter - dog fjernes navn, email-adresse og anden personlige data inden det videresendes.

Idet der er tale om en offentligt tilgængelig brevkasse vil spørgsmål og svar som udvælges til at blive udgivet på hjemmesiden kunne tilgås af besøgende.

Vi opbevarer personoplysninger så længe det er nødvendigt til de formål, der er nævnt.

De spørgsmål der udvælges til besvarelse besvares typisk indenfor 3 uger - hvorefter svar sendes til brugeren. Almindeligvis bliver spørgsmål og andre personoplysninger tilknyttet spørgsmålet slettet umiddelbart herefter.

I tilfælde, hvor spørgsmålet udvælges til at blive udgivet, vil spørgsmålet blive udgivet uden navn, emailadresse eller andre umiddelbare identifikatorer. 

Udgivne spørgsmål og svar vil som udgangspunkt forblive i brevkassen på ubestemt tid, indtil brugeren henvender sig og beder om at få det slettet.

De spørgsmål der ikke bliver udvalgt til publicering, men blot besvaret af Netdoktors redaktion bliver, når svaret er afgivet, slettet samme nat kl. 01.00

Formål #5

 

Alt Om Børn nyhedsbrev

Alt Om Børn udsender en gang om ugen et nyhedsbrev til dem, som har valgt at modtage det. Nyhedsbrevet indeholder aktuelle nyheder til abonnenterne omkring emnerne mor/barn, graviditet, fødsel, babyer, småbørn, børnehavebørn, skolebørn, sundhed og opdragelse.

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig: 

  1. Almindelige personoplysninger:
  • E-mailadresse*

Vi indsamler oplysninger fra følgende kilder: 

  • Direkte fra dig

Vi behandler dine personoplysninger som beskrevet ovenfor baseret på følgende behandlingsgrundlag

  • Artikel 6.1.a (Samtykke)
  • Artikel 6.1.f (Nødvendig for forfølgelsen af legitime interesse for Netdoktor) (Netdoktor har en legitim interesse i at kunne udsende nyhedsbreve om Alt Om Børn til brugere, som har tilmeldt sig)

 

Vi kan dele dine personoplysninger med: 

  • Leverandører, herunder Mailchimp og andre IT-leverandører, support, som vi samarbejder med for at assistere vores virksomhed

 

Vi opbevarer personoplysninger så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet.  

Hvis du afmelder dig nyhedsbrevet bliver dine personoplysninger slettet indenfor ca. en uge. 

Formål #6

 

Alt Om Børn brugerkonto

Netdoktor tilbyder at besøgende kan oprette en bruger på Alt Om Børn, så man bl.a. kan deltage i debatgrupper/fora, hvor brugerne kan diskutere forskellige emner. I disse fora kan man skrive egne indlæg eller kommentere andres indlæg. Alle indlæg er offentlige.

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig: 

  1. Almindelige personoplysninger:
  • E-mailadresse*, brugernavn*, password*
  • Debatindlæg
  • IP-adresse*
  • Andre potentielle oplysninger som du selv skriver i dine indlæg

 

  1. Følsomme oplysninger

I det omfang du selv skriver om disse i dine indlæg, kan vi desuden behandle f.eks.

  • Helbredsoplysninger
  • Oplysninger om en fysisk persons seksuelle forhold eller seksuelle orientering

 

Vi indsamler oplysninger fra følgende kilder: 

  • Direkte fra dig
  • Fra en bruger, som skriver et indlæg, hvori indgår oplysninger om dig

Vi behandler dine personoplysninger som beskrevet ovenfor baseret på følgende behandlingsgrundlag:

  • Artikel 6.1.a (samtykke)
  • Artikel 6.1.f (Nødvendig for forfølgelsen af legitime interesse for Netdoktor) (Netdoktor har en legitim interesse i at kunne udbyde og administrere diskussionsgrupperne, herunder administrere indlæg fra brugere)
  • Artikel 9.2.a (samtykke)

Vi kan dele dine personoplysninger med: 

  • Leverandører, herunder Vanilla Forums og andre IT-leverandører, support, som vi samarbejder med for at assistere vores virksomhed

Idet der er tale om et offentligt forum, vil enhver besøgende kunne læse dine indlæg og kommentarer, samt de oplysninger som du selv vælger at skrive heri

Vi opbevarer personoplysninger så længe det er nødvendigt til de formål, der er nævnt. 

Som udgangspunkt beholdes indlæg i debatgrupper på udefinerbar tid og bliver først fjernet, hvis de på et tidspunkt ikke er aktuelle længere. 

Du kan som bruger dog ændre dine indlæg og fjerne informationer fra din bruger, ligesom du kan bede om at få indlæg og brugerprofiler slettet ved at kontakte os.

Brugerprofiler slettes automatisk, hvis en profil har været inaktiv i mere end 12 måneder. Dette gælder dog ikke brugerens tidligere indlæg og kommentarer, der som udgangspunkt ikke slettes, selvom brugerprofilen slettes.

Formål #7

 

Kvit.dk

Netdoktor udbyder en hjemmeside, der støtter brugeren igennem et rygestop. Brugeren kan lave dagbogsindlæg, som vedkommende kan vælge at gøre offentligt tilgængelige. Desuden findes et debatforum, hvor brugerne kan dele erfaringer og gode råd. 

 

Data anvendes desuden til at udregne, hvor mange cigaretter brugeren ikke har røget, samt hvor mange penge, brugeren har sparet i kraft af rygestoppet, samt til at sende en "dagens rygestopopgave".

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig: 

  1. Almindelige personoplysninger:
  • E-mailadresse*, brugernavn*, password*
  • Køn
  • Fødselsdato
  • Informationer om rygevaner*, herunder hvor mange cigaretter du ryger om dagen, og hvor længe der går fra du vågner til du ryger din første cigaret. 
  • Dine tidligere forsøg på et rygestop
  • Årsagen til rygestop, og dag hvor rygestoppet starter
  • Andre oplysninger om din indstilling ift. rygestop, ønsker om at stoppe mv. 

 

  1. Følsomme oplysninger

I det omfang du angiver f.eks. helbredsproblemer eller sygdom som årsag til rygestoppet, eller skriver herom i dine indlæg, vil vi endvidere behandle helbredsoplysninger.

 

Vi indsamler oplysninger fra følgende kilder: 

  • Direkte fra dig
  • Fra en bruger, som skriver et indlæg, hvori indgår oplysninger om dig

 

Vi behandler dine personoplysninger som beskrevet ovenfor baseret på følgende behandlingsgrundlag

  • Artikel 6.1.a (samtykke)
  • Artikel 6.1.f (Nødvendig for forfølgelsen af legitime interesse for Netdoktor) (Netdoktor har en legitim interesse i at kunne udbyde og administrere diskussionsgrupperne, herunder administrere indlæg fra brugere)
  • Artikel 9.2.a (samtykke)

Vi kan dele dine personoplysninger med: 

  • Leverandører, herunder Itadel A/S og andre IT-leverandører og support, som vi samarbejder med for at assistere vores virksomhed

Den data du har afgivet kan som udgangspunkt ses af andre brugere, der ser på din brugerprofil, medmindre du efterfølgende vælger at skjule disse oplysninger for andre brugere. Offentliggjorte dagbogsindlæg samt indlæg i debatter er offentligt tilgængelige for alle, der besøger hjemmesiden.

Som udgangspunkt beholdes indlæg i debatgrupper og dagbogsindlæg på udefinerbar tid og bliver først fjernet, hvis de på et tidspunkt ikke er aktuelle længere.

 

Dagbogsindlæg kan brugeren selv redigere eller slette, ligesom indlæg og brugerprofiler vil blive slettet såfremt brugeren henvender sig til netdoktor på redaktionen@netdoktor.dk.  Debatindlæg kan brugeren ikke slette selv. her skal brugeren henvende sig til netdoktor på redaktionen@netdoktor.dk.

 

Brugerprofiler slettes automatisk, hvis en profil har været inaktiv i mere end 12 måneder - dette gælder dog som udgangspunkt ikke de indlæg, som brugeren har lavet da de var aktive.

Formål #8

Knogleskørheds-info.dk

Netdoktor udbyder en hjemmeside, hvor der indsamles anonyme oplysninger om besøgendes viden om knogleskørhed, samt formidles  viden til de  besøgende  om sygdommen, herunder at tilbydes brugere at modtage tre e-mails om sygdommen. 

 

 

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig: 

  1. Almindelige personoplysninger:
  • E-mailadresse*

Vi indsamler oplysninger fra følgende kilder: 

  • Direkte fra dig

 

Vi behandler dine personoplysninger som beskrevet ovenfor baseret på følgende behandlingsgrundlag

  • Artikel 6.1.a (samtykke)

 

Vi kan dele dine personoplysninger med: 

  • Leverandører, herunder Itadel A/S, Mailchimp og andre IT-leverandører og support, som vi samarbejder med for at assistere vores virksomhed

 

Netdoktor bevarer det indsamlede data i anonymiseret form til undersøgelse af statistiske resultater og til udarbejdelse af informationsmateriale og rapporter. 

 

Opgivne e-mailadresser vil blive slettet af Netdoktor i e-mailsystemet Mailchimp umiddelbart efter kampagnens ophør, hvor den sidste info-mail er udsendt til brugerne

Formål #9

Jobansøgninger

Netdoktor behandler personoplysninger i forbindelse med jobansøgninger

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig: 

  1. Almindelige personoplysninger:
  • Navn*,
  • Adresse
  • E-mailadresse* og telefonnummer*, 
  • Oplysninger om tidligere arbejdserfaring, uddannelse og certificeringer
  • Dit CV*, referencer* og anbefalinger*
  • Andre oplysninger, som du måtte skrive i din ansøgning

 

Vi indsamler oplysninger fra følgende kilder: 

  • Direkte fra dig
  • Fra dine referencer og tidligere arbejdsgivere
  • Fra offentligt tilgængelige kilder, såsom internettet, registre, LinkedIn profil og andre sociale medier
  • Fra andre tredjeparter, såsom bureauer for baggrundstjek og rekrutteringsbureauer.

 

Vi behandler dine personoplysninger som beskrevet ovenfor baseret på følgende behandlingsgrundlag

  • Artikel 6.1.b (nødvendig af hensyn til opfyldelse af en (ansættelses)kontrakt, som du er part i eller af hensyn til gennemførelse af foranstaltninger, der træffes på den din anmodning forud for indgåelse af en (ansættelses)kontrakt)

 

Vi kan dele dine personoplysninger med: 

  • Leverandører, herunder IT-leverandører og support, som vi samarbejder med for at assistere vores virksomhed

 

Vi vil opbevare personoplysninger så længe det er nødvendigt til de formål, der er nævnt. 

Afviste jobansøgeres oplysninger slettes et halvt år efter, at ansøgningen er blevet afvist, medmindre vi konkret har indhentet samtykke til at beholde ansøgningen i længere tid. I så fald beholdes oplysningerne i op til et år. 

For jobansøgere der ansættes, bliver oplysningerne fra jobansøgningen opbevaret i tråd med persondatapolitikken for ansatte, dvs. indtil 5 år efter ansættelsesforholdet er ophørt.

 

Overførsler til lande udenfor EU/EØS

Vi kan overføre dine personoplysninger til lande udenfor EU/EØS. Vi vil af tekniske årsager overføre dine personoplysninger til følgende lande: 

  • USA  
  • Canada.

Netdoktor anvender Vanilla Forums, som er baseret i Canada og anvender leverandører i Canada og USA. Canada er af Kommissionen vurderet, som lande, der generelt enten via lovgivning eller via andre foranstaltninger sikrer et tilstrækkeligt beskyttelsesniveau af personoplysninger, hvorfor der kan overføres personoplysninger til Vanilla Forums i Canada. Overførsler til USA sker ved anvendelse af EU standardkontrakter i overensstemmelse med GDPR artikel 46. 

 

Netdoktor anvender MailChimp der opbevarer data i USA. Mailchimp er omfattet af den såkaldte Privacy Shield ordning, hvorefter der kan overføres oplysninger til Mailchimp i USA. Læs mere her: https://www.privacyshield.gov/. Du har mulighed for at få en kopi af denne kontrakt/aftale ved at kontakte os på redaktionen@netdoktor.dk.

 

Pligtmæssig information

Oplysningerne markeret med * i skemaet ovenfor er obligatoriske. Hvis du ikke giver disse oplysninger, så kan vi ikke levere den service som oplysningerne skal bruges til, f.eks. oprette en brugerprofil, sende dig nyhedsmails eller besvare dine spørgsmål.

Dine rettigheder

Du har følgende rettigheder:

  • Du har ret til at anmode om indsigt, berigtigelse eller sletning af dine personoplysninger.
  • Du har også ret til at modsætte dig behandlingen af dine personoplysninger og få behandlingen af dine personoplysninger begrænset.
  • Særligt har du en ubetinget ret til at modsætte dig behandling af dine personoplysninger til brug for direkte markedsføring.
  • Hvis behandlingen af dine personoplysninger er baseret på dit samtykke, har du ret til at tilbagekalde dit samtykke til enhver tid. Din tilbagekaldelse vil ikke have betydning for lovligheden af behandlingen foretaget inden din tilbagekaldelse af dit samtykke. 
  • Du har ret til at modtage de personoplysninger, som du selv har afgivet, i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format (dataportabilitet). 
  • Du kan altid indgive en klage til en databeskyttelsestilsynsmyndighed, f.eks. Datatilsynet.

 

Du kan gøre brug af dine rettigheder ved at:

kontakte Netdoktor på mail: redaktionen@netdoktor.dk.

Der kan være betingelser eller begrænsninger til disse rettigheder. Det er derfor ikke sikkert, at du f.eks. har ret til dataportabilitet i det konkrete tilfælde - dette afhænger af de konkrete omstændigheder i forbindelse med behandlingsaktiviteterne.

Annonce