Annonce

Psoriasis: Med blå lysbehandling tør jeg nu vise min hud frem igen

Harpa Halldorsdottir (42) fik diagnosen psoriasis allerede som teenager. I mange år turde hun ikke vise sin hud frem, og der var ingen hjælp at hente fra lægerne, men med et nyt lysbehandlingsapparat til hjemmebrug, kan hun nu holde sin psoriasis i skak nemt og uden kemikalier og cremer.

- LED-lysbehandling har givet mig mere selvtillid, fordi det har reduceret mine udbrud og min kløe., fortæller Harpa Halldorsdottir, der har haft psoriasis, siden hun var teenager.

- Der var ingen læger, der fortalte mig, hvilke behandlingsmuligheder jeg havde. De anbefalede bare, at jeg brugte en fugtighedscreme. I mange år turde jeg ikke vise min hud frem på stranden eller i swimmingpoolen. Efter jeg begyndte at bruge den blå lysbehandling er folk holdt op med at stirre på mine udbrud, og jeg har nu endelig mod på at vise min hud frem igen, siger Harpa.

Harpa er født på Island og flyttede til Danmark i 2010 for at studere. I dag bor hun sammen med sin søn, Haflidi, på 7 år i Kolding. Harpa havde regelmæssigt børneeksem, og da hun fyldte 13 fik hun konstateret psoriasis.

- Det var forfærdeligt at blive diagnosticeret med denne hudsygdom, især da jeg stadig var teenager. Hverken lægen eller sygeplejerskerne fortalte mig om de forskellige behandlingsmuligheder, så jeg begyndte at undersøge mulighederne selv, siger Harpa med lav stemme. I løbet af de efterfølgende år forsøgte hun næsten alt, men ingen behandling virkede på længere sigt, fortæller Harpa.

Ny lysbehandling kom til undsætning

Da der ikke var nogen behandling, der egentlig forbedrede hendes psoriasis, oplevede Harpa ofte svære situationer, især på stranden og i swimmingpoolen, hvor folk ofte kiggede og kom med kommentarer. Men i 2016 ændrede den svære situation sig endelig for Harpa.

- Jeg begyndte med Philips BlueControl i marts, og jeg må indrømme, at jeg var lidt skeptisk i starten. Jeg havde aldrig hørt om LED-lysbehandling før, men jeg fandt hurtigt ud af, at det er nemt at anvende, og det har givet mig mere selvtillid, fordi det har reduceret mine udbrud og min kløe. I den forstand har den nye blå LED-lysteknologi næsten givet mig et nyt liv, siger Harpa. Nu er hendes udbrud mindre røde og tyndere, og kløen er næsten helt forsvundet. For første gang i mange år tør hun vise sine ben frem igen om sommeren.

- Førhen tog jeg lange bukser på, men nu har jeg altid shorts eller nederdel på.

Mere tid til de vigtige ting i livet

Philips BlueControl

  • Bærbar lysbehandling til mild til moderat plaque psoriasis
  • Nem behandling med batteridreven enhed
  • Markant forbedring af symptomerne på psoriasis
  • Fri for risikoen ved ultraviolet (UV) stråling og uden kemikalier
  • Stimulerer naturlige processer i kroppen

Harpa har en travl dagligdag med mange møder samtidig med, at hun er enlig mor for sin søn.

- Jeg tror, at mange mennesker har oplevet, hvor hektisk livet kan være i trediverne eller fyrrerne. Det er en periode med mange sociale aktiviteter og med børn, der stadig bor hjemme. Det er en dejlig livsfase, men det kan være en særlig udfordring for folk med psoriasis. Det er nemt at tilsidesætte sine egne behov, mens man forsøger at træffe de rigtige beslutninger for andre, siger Harpa.

- Derfor er det også en stor lettelse for mig, at jeg har fundet en ny måde at forbedre mine symptomer på, mens jeg laver aftensmad, taler i telefon med en ven eller leger med min søn. Udover at mindske mine psoriasisudbrud gør den blå LED-lysbehandling, at jeg sparer en masse tid. Nu kan jeg tage i skoven med min søn, Haflidi, og lave andre aktiviteter, som jeg holder af, f.eks. cross training eller at gå i biografen med mine venner, siger Harpa med et smil.

*) Ovenstående er en personlig historie og ikke en evidensbaseret påstand om én behandlingsform i forhold til en anden.

Philips BlueControl

Vil du prøve den nye psoriasis lysbehandlingen derhjemme?

Du kan selv prøve, om det nye lysbehandlingsapparat til psoriasis kan hjælpe dig. Det er produceret af Philips og der er 90 dages fuld returret. Hjælper produktet dig ikke, får du altså dine penge tilbage. Læs mere om produktet her eller køb det her.

Annonce