Annonce

Læger: Ny træning mod knogleskørhed mangler dokumentation

Nyt amerikansk træningskoncept for mennesker med knogleskørhed er på vej til Danmark, men lægefagligt udvalg i patientforening mangler tilstrækkelig dokumentationen til, at man kan anbefale produktet på nuværende tidspunkt.

Osteostrong. Det er navnet på en ny amerikansk træningsform, der gennem høj statisk belastning på knoglerne skulle kunne øge styrken og knogletætheden. Bestyrelsesformand og partner i Osteostrong Danmark Rasmus Just fortæller blandt andet, at man har mange positive kundeoplevelser og resultater fra USA og Sverige.

I Osteoporoseforeningen er begejstringen dog ikke helt så stor. Her har man forelagt konceptet for det lægefaglige sundhedsudvalg i Osteoporoseforeningen, og konklusionen herfra lyder, at der ikke er tilstrækkelig dokumentationen til, at man kan anbefale produktet på nuværende tidspunkt.

"Vi følger udviklingen nøje og vil tage sagen op igen, når og hvis der måtte komme flere data, der bedre kan validere effekten. Vi stiller også gerne vores lægefaglige ekspertise til rådighed, såfremt Jørgen (Direktør for Osteorostrong Danmark, red) og de øvrige initiativtagerne har spørgsmål til, hvad der skal til for en eventuel revurdering af anbefalingen", siger formand for Osteoporoseforeningen Ulla Knappe.

Kilde: Medwatch, 28. januar 2019

LÆS MERE:

Artikler om knogleskørhed

Sidst opdateret: 09.10.2019

Annonce