Annonce

Brug af vippebræt

Hvorfor skal man bruge vippebræt?

Øvelser på vippebræt træner koordination og balance. Brættet kan bruges både til genoptræning og til at forebygge skader på muskler og led i benene. Vippebrættet er især godt til at opbygge stabiliteten i anklen.

Annonce (læs videre nedenfor)

Hvordan bruger man et vippebræt?

Der findes to grundøvelser:

1. Stå med begge fødder på brættet. Kør kanten af brættet rundt på jorden, uden at kanten på noget tidspunkt slipper underlaget. Kom hele vejen rundt så roligt og kontrolleret som muligt. Du vil opdage, at det er svært i starten. Kør først i den ene retning et stykke tid og derefter i den anden. Det er vigtigt, at det er dig, der bevæger brættet rundt, og ikke brættet, der bevæger dig.

2. Stå med fødderne nogenlunde parallelt på brættet. Vip lige frem og tilbage. Prøv at kontrollere bevægelsen, så brættet ikke klasker i gulvet. Samme øvelse kan udføres, hvor du vipper fra side til side i stedet.

Efterhånden som du bliver bedre til at bruge vippebrættet, kan du prøve at stå så bredt som muligt på brættet og bare balancere på kuglen, uden at kanten af brættet rører jorden. Du skal stå så længe du kan. Alle øvelserne kan gøres sværere ved at lukke øjnene.

Læs mere om SKISKADER

Sidst opdateret: 21.10.2019

Annonce