Annonce

Kan børn få hæmorider?

Spørgsmål

Hej.

Jeg henvender mig fordi jeg for 4mdr siden var til læge med min søn på 2 år. Han har sådan en mærkelig klump, ved endetarmen, og ved afføring kommer den ret synligt frem, og trækker sig så ind i tarmen igen efter et stykke tid, den er blå/lilla agtig og ligner noget der er tæt på at springe, samtidig med at jeg synes den bliver langsomt større.

Jeg viser et billede til min læge, som mener at det er “en bule” i numsen. Jeg blev ret overrasket over hendes lidt underlige svar, da jeg ikke har hørt om det før.

Efter flere konsultationer hos min læge, stoler jeg ikke rigtig på hendes dømmekraft.

Mvh en spørger

Pige/kvinde, 2 år, 98 cm, 13 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Hej Spørger

Hæmorider er små karudposninger som kan sidde indvendigt eller udvendigt for endetarmsåbningen. De kan opstå ved øgning af trykket i forbindelse med afgang af afføring. Det er særligt tilfældet hvis man er forstoppet. I nogle tilfælde kan de briste og der kan komme blødning.

Det er vigtigt at forebygge ved at holde afføringen til den linde side. Her kan man benytte rosiner, druer, sveskejuice og lignende. Alternativt kan man på apoteket købet afførende midler, f.eks. Movikol eller Laktulose for at gøre afføringen mere lind.

Mvh

Ole-Victor Wadschier

Kommende speciallæge i almen medicin

Sidst opdateret: 18.01.2018

Annonce