Annonce

Jeg er gravid men er kommet til at drikke mig fuld!

Spørgsmål

Hejsa

Jeg har lige fundet ud af, at jeg er gravid, men for 6 dage siden var jeg ude og fik en del genstande.

Jeg havde taget en test om morgenen, så troede ikke jeg var gravid. Nu er jeg bange for, hvilke konsekvenser det kan have. Er pt ca 4-5 uger henne. Har googlet en del, men det har nu ikke gjort mig mere rolig.

Med venlig hilsen

En Spørger

Pige/kvinde, 38 år, 160 cm, 60 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Hejsa Katrine.

Det er godt, at du endelig er “googlet” her hen til Netdoktor, så jeg kan svare dig og forhåbentlig gøre dig mere rolig. Men jeg ville gerne vide, hvor du er på vej hen?

Jeg går ud fra, at du gerne vil have barnet, som nok kommer lidt overraskende - eller? Kvinder, som ønsker at blive gravide, bør selvfølgelig altid gøre, hvad de kan for fysisk og psykisk at være på toppen. Det gælder selvfølgelig også mændene. Leve sundt, motionere, holde vægten, lade være at ryge, spar på alkohol og så videre. Du ved sikkert godt, hvad det drejer sig om. Men det betyder på den anden side ikke, at ethvert lille sidespring vil få konsekvenser. Det er kun den dårlige samviittighed, der lider under det - eller popper op. At du har fået “en del genstande” en enkelt aften, sætter ingen spor - hverken hos dig eller babyen. Man lad det ikke blive en vane! Du kan med sindsro glæde dig over graviditeten og glæde dig til at blive mor - igen?

Og tænker du, at du ikke vil gennemføre graviditeten? Så gælder det samme. Det er altid en stor beslutning at afbryde et svangerskab og der kan være hundrede gode grunde - for og imod - som jeg ikke kan komme ind på i denne sammenhæng, men det må ikke hægtes op på en enkelt glad aften i byen.

Så altså: ro på og glæd dig. Og er du stadig i tvivl, så tal med din læge om det.

Med venlig hilsen Erik Fangel Poulsen Speciallæge i kvindesygdomme

Sidst opdateret: 31.01.2020

Annonce