Annonce

Kan jeg mangle testosteron?

Spørgsmål

Hej Netdokotor.

Jeg skriver fordi, at jeg går med nogle tanker omkring muligheden for, at jeg kunne have for lavt testetoron niveau...

Jeg er 26 år og føler mig ikke altid så mandig. Det kan selvfølgelig også være psykologisk, men jeg føler mig heller ikke altid så stor og stærk, som de andre mænd i min vennekreds. Jeg har overhovedet heller intet skægvækst eller hår på brystet og alle mændene i min familie, både på min mors og fars side har begge dele...

Da jeg var 13 fik jeg opereret den ene testikel ned og syet fast i pungen. Den er idag noget mindre end den anden. Så tanken går også på, om jeg mon kan producere nok, når det nok kun er den ene, som virker? Min fysiske form og styrke har altid været svag og jeg har trænet og spist godt on and off i flere år, uden der rigtig sker noget..

Tror i, at jeg kunne mangle testosteron? Og i så fald, hvor store chancer er der for, at min egen læge ville udskrive noget til mig?

Jeg selv overvejer ret kraftigt at købe nogle piller eller injektions på det sorte marked og så evt bare sprøjte mig en enkelt gang for, at booste det eller tage nogle piller i ny og næ og på den måde booste produktionen.

Håber i kan hjælpe mig. :)

Dreng/mand, 26 år, 178 cm, 75 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Hej spørger,

Testosteron er et hormon som naturligt forekommer hos både mænd og kvinder – dog i højere niveauer hos mænd. Det dannes i testiklerne hos manden og i æggestokkene hos kvinden. Hormonet giver hos mænd dyb stemme, store muskler og behåring/skæg og har betydning for sexlysten.

I dag er man meget hurtigere til at operere hvis testiklerne ikke ligger i pungen, typisk bliver man opereret omkring 1-års alderen. Tidligere var man mere tilbageholdende. Der kan efter denne operation ses nedsat produktion af hormon i testiklen.

Jeg vil på det kraftigste fraråde dig selvmedicinering, men derimod opfordre dig til at kontakte din privat praktiserende læge som vil kunne hjælpe dig.

Venlig hilsen,

Ole Laursen-W.

Sidst opdateret: 13.05.2018

Annonce