Annonce

Operation for årebrok?

Spørgsmål

Hej Netdoktor

Jeg er en dreng på 16 år der har Årebrok i min venstre testikel. Jeg tror det også går under navnet varicocele. Jeg har været til lægen og fik afvise at det var helt normalt og der intet kunne gøres. Jeg har ikke som sådan smerter, men det irriterer mig helt vildt meget og gør mig på da det kan være meget synligt nogle gange.

Ville spørge om der ingen behandling er, eller nogen måder jeg kan hjælpe det lidt på?

Kan det være farligt eller have konsekvenser på længere sigt?

Mange hilsner

En spørger

Dreng/mand, 16 år, 188 cm, 75 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Kære Spørger

Der er behandling for årebrok/varicocele, tilstanden er almindelig og består af udvidelse af de tyndvæggede blodårer omkring sædstrengen.

Behandlingen er operativ, typisk gøres det med kikkert, hvor man sætter klips på blodåren hvor den løber inde i maven. Testiklerne er i fosterlivet anlagt højt oppe i maven og derfor løber blodårene også den vej.

Inden du evt. bliver opereret skal du overveje om du vil løbe de risisci der er ved operation, smerter, blødning, infektion og lille risiko for tab af testiklen.

Tilstanden er i sig selv uskadelig, der er dog noget der tyder på, at hos mænd med dårlig sædkvalitet i forvejen kan man hjælpe nogle af dem med operation, det er dog vel og mærke hos mænd der allerede har problemer.

Du kan ikke selv gøre noget fra eller til, synligheden varierer meget, det er typisk når man har stået meget og sidst på dagen det ses tydeligst.

Hvis du ønsker behandling skal du henvises til urolog via din egen læge

Vh

Nanna Franck

Urolog

Sidst opdateret: 06.11.2018

Annonce