Annonce

Hvorfor oplever jeg sovende fornemmelse i foden?

Spørgsmål

Hej Netdoktor.

Jeg har i flere år efterhånden døjet med sovende, snurrende, stikkende fornemmelse i mine fødder. Begge, men mest den højre. Det opstår oftest når jeg kører bil.

Det føles som om at min fod hæver op indefra og bliver dobbelt så stor hvorefter det begynder at snurre og prikke i den/dem. Rigtig ubehageligt.

For år tilbage søgte jeg læge som mente at det var fordi jeg var platfodet. Men jeg syntes ikke at det giver mening i det at det sjældent opstår når jeg går/står.

Som skrevet opstår det oftest når jeg kører bil hvor min fod jo vipper opad hvilket får mig til at tænke på om det evt kan være fordi at noget afklemmes her ?

Det kan også komme når jeg ligger i sofaen derhjemme. Har i et bud på hvad dette kan være og hvad jeg skal gøre ved det, jeg syntes efterhånden det er ret belastende især når jeg er ude at køre langt :( ?

Pige/kvinde, 40 år, 169 cm, 65 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Kære spørger

Jeg tror som udgangspunkt heller ikke det har noget at gøre med du er platfodet.

Er du blevet undersøgt for om du har nogen form for discusprolaps der kunne give symptomer?

Jeg tænker , at når det kun kommer når du sidder, kunne det være trykudløst. Sidder du på en måde så du får tryk på nerverne, et eller andet sted i forløbet langs benet?

Der findes også en tilstand der hedder "Tarsaltunnelsyndrom", hvor nerven bliver klemt hvor den løber ned på foden. Men dette burde nok give dig flere symptomer. Din læge bør ret hurtigt kunne danne sig en idé om dette, ved almindelig undersøgelse. Hvis du virkelig er generet af det, synes jeg du bør tale med din læge igen.

Mvh

Hans Gad

Speciallæge i ortopædkirurgi

Sidst opdateret: 18.01.2018

Annonce