Annonce

Hvad gør morgenkaffen ved min mave?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Hvorfor begyndte jeg for nogle år siden pludselig at få en temmelig ubehagelige rumlen i maven kort efter jeg havde indtaget kaffe (med en smule mælk)? Det resulterer i nogle kraftige og temmelig larmende udladninger, hvilket er befriende for tarmene, men ikke særlig behageligt og nogle gange pinligt for et sagesløst publikum. Det hedder jo, at efter den første kop morgenkaffe, er det tid at gå på WC, så en sammenhæng mellem tarmfunktion og kaffeindtagelse må man vel antage findes? Ærgerligt for undertegnede, der nu foretrækker the, da kaffe jo er meget sundt mod mange ting.

Mvh En spørger

Dreng/mand, 72 år, 176 cm, 77 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Kære spørger

Mavetarmkanalen ligger aldrig stille hen. Om natten fører bevægelser i tyktarmen således afføringen og tarmluft frem mod venstre side og endetarmen. Når man begynder at drikke og spise om morgenen, og får noget ned i mavesækken, sætter en refleks gang i tarmen, så man får afføringstrang og kan prutte. Det er for mange mennesker helt naturligt hver dag. Måske har du en tendens til særlig megen tarmluft, der giver rumlen og køren i maven.

Jeg vil foreslå, at du tager 1-2 afføringstabletter, MAGNESIA, hver aften efter aftensmaden, Herefter kan du prøve igen med din elskede kaffe om morgenen, og se om den virker mindre kraftig på maven (tarmen).

Tabletterne kan købes i håndkøb og er relativt uskadelige.

Venlig hilsen

Dennis Raahave

Dr.med., ph.d.

Speciallæge i mave-tarmsygdomme

Sidst opdateret: 19.06.2023

Annonce