Annonce

Smerter ved orgasme?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg har et problem, som jeg aldrig har “turdet” gå til lægen med. Sagen er den, at hver eneste gang jeg får en orgasme, får jeg ekstremt ondt i maven. Jeg må løbe på wc, og derefter er jeg fanget på toilettet i op til en time. Smerten føles som krampe, men er så ekstrem at jeg ikke er i stand til at snakke. Jeg får samtidig koldsved og bliver svimmel, så det ender tit med at jeg må lægge mig på badeværelsesgulvet for ikke at besvime.

Smerten aftager først, når jeg har haft afføring i 6 eller 7 omgange, også selvom der ikke kommer ret meget. Det er så stort et problem nu, at jeg ikke engang har lyst til sex længere. Jeg har tidligere fået konstateret muskelknuder i livmoderen, jeg ved ikke om det kan have noget at sige.

Det undrer mig bare, at en orgasme kan påvirke hele mit tarmsystem så meget. Jeg håber virkelig I kan give mig et svar på, hvad der er galt.

Venlig hilsen

En Frustreret

Pige/kvinde, 27 år, 170 cm, 65 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Kære spørger

Der er ikke noget i vejen med blufærdighed, men den kan være pokkers besværlig. Og det er den, der gør, at du vælger at betro dig til mig. Tak for det.

Jeg skal gøre, hvad jeg kan for at give dig et fornuftigt svar, selv om det er svært.

Ikke på grund af emnet, for det er ganske naturligt. Men fordi der ikke kan gives et klart svar.

Men lad mig begynde et andet sted: ondt i maven: der kan være hundrede forklaringer på det. Og ondt i underlivet for eksempel. Det kan vi godt forstå.

Men det samme gælder "ekstremt ondt i maven, når jeg får en orgasme”.

Det sidder dybt derinde vel nærmet som en sammetrækkende krampagtig fornemmelse, kunne jeg forestille mig.

Sådan er den gode og dejlige orgasme også. men hos dig går den "over gevind” og sætter gang i en række andre funktioner.

Op mod og under orgasmen sker der i masse ting i din krop. Pulsen og blodtrykket stiger, vejrtrækningen ligeså. Du bliver varm og det dunker i kroppen. Muskler bliver spændte, sitrer måske. Det er de ydre muskler såvel som de indre i dit underliv, der spænder og måske også gør ondt. Og "det autonome nervesystem”, som styrer en lang række funktioner, kommer ud af balance. Nogen kan ikke holde på vandet, andre drypsveder og glider ind i et inferno af lyde og lys. Og uhensigtsmæssigt sætter det måske gang i peristaltikken med mavekneb og uro i tarmene.

Det, der skulle være så godt, bliver ubehageligt og næsten ubærligt. Om din livmoder med knuderne er med i billedet er svært at sige. men det kan vel ikke udelukkes. At det skulle være forårsaget af andre “organiske” lidelser, tvivler jeg på, men underlivet skal undersøges blandt andet med en ultralydskanning, så vi får vished for, at der ikke sidder noget og “trykker”.

Men hvad kan du gøre ved det, hvis der ikke er “noget i vejen”? Jeg ved det faktisk ikke.

Men du må ikke give op. Prøv dig forsigtigt frem på egen hånd. Giv dig tid. Vær uforstyrret. Vælg et tidspunkt, hvor du måske er erotisk opstemt af noget, du tænker på eller mindes. Kig på billeder, se en film, læs en bog med sex. Prøv at få orgasme hurtigt og let. Med et massageapparat eller en håndbruser for eksempel.

Gentag det eventuelt, hvis du har mod på det.

Og læg eventuelt mærke til om det er bedre eller værre, hvor i cyklus, du befinder dig.

Ved at registrere dine fornemmelser og lyster, får du måske mulighed for at finde måde, veje og tidspunkter, du kan klare og måske endda få glæde af.

Med venlig hilsen

Erik Fangel Poulsen

Speciallæge i kvindesygdomme

Sidst opdateret: 27.07.2018

Annonce