Annonce

Er det normalt for fyre, at have en slags knude i brystet?

Spørgsmål

Hej.

Mit problem er, at jeg har en slags knude i hvert bryst. Min bror havde det da han var i min alder, men det forsvandt efter et par år. Men mit har stået på i cirka 4 år nu. Det er virkelig irriterende da man ikke kan gå i t-shirt eller gå i svømmehallen uden at skulle skjule det.

Det første år cirka, var det meget ømt at røre ved. Men det er det ikke mere. Nu er der en knude bag ved brustvorterne, og det er som om der bare er væske så mine brustvorter stikker meget ud ad. Er det noget man kan gøre noget ved, da jeg er ved at være rigtig træt af ikke bare at kunne være mig selv. Og ikke skulle tænke på hvor tydelige det er at kunne se mine brystvorter igennem trøjen.

Tusind tak på forhånd.

Dreng/mand, 15 år, 184 cm, 73 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Hej spørger,

Sommetider ser man forstørrelse af dele af brystvævet hos drenge og mænd. Op i mod 70% af alle unge drenge i puberteten oplever dette forbigående og godartede fænomen.

En række medicin og narkotika kan være forklaringen ligesom enkelte sygdomme kan forklare det. Er man en ung mand i puberteten er det som nævnt hyppigst et godartet forbigående fænomen.

Dog bør man konsultere sin almen praktiserende læge som ud fra symptomerne og undersøgelse kan vurdere om yderlige tiltag er nødvendige.

Venlig hilsen,

Ole Laursen-W.

Kommende speciallæge i almen medicin

Sidst opdateret: 25.01.2018

Annonce