Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Findes der noget middel mod nældefeber?

Spørgsmål:

Findes der noget middel mod nældefeber? Det er ikke første gang, jeg har et anfald, og jeg har tidligere taget antihistaminer: Benadryl og Telfast 120 mg. Ingen af disse mediciner har haft nogen virkning, og jeg har også fået at vide, at nældefeber ikke er nogen allergisk tilstand.

Jeg er tidligere til en folkeundersøgelse blevet testet for allergi, og alle tests var negative. Ved mit første anfald i juni 1998, fik jeg i september røntgenfotograferet tænder, lunger, nyrer og lever fik taget adskillige blodprøver. Først efter lang tid forsvandt udslættet. Nu sidder jeg blot med kraftigt udslæt i ansigt og på hænder. Jeg har samtidig 38,3 i feber, men det har vel en hel anden årsag. Hvis jeg får svar, så tak for hjælpen.

Svar:

Nældefeber kan være reaktion på et eller andet, man ikke kan tåle - noget, som man har dannet antistoffer overfor. Men det kan også være tegn på en eventuelt skjult infektion i kroppen eller en sygdom. I rigtig mange tilfælde finder man ikke nogen specifik årsag til nældefeberen, som bliver ved med at vise sig.

Når nældefeber-tilfældene bliver ved, har man fået kronisk nældefeber, som kan stå på i meget meget lang tid, og eventuelt først høre op efter år. Når dine blodprøver er normale, så fejler du ikke noget alvorligt! Det er almindeligt at få feber i tilslutning til udbrudene - deraf navnet: nælde-feber. Hvis du har været på eksotiske udenlandsrejser forud for starten på din nældefeber, vil man evt. undersøge din afføring for orm, som i sjældne tilfælde kan være årsagen til en vedvarende nældefeber. Tal med din hudlæge, om der er grund til at undersøge dig for det også. Nældefeber kan udover at blive behandlet med antihistaminer (som du allerede får) også samtidig behandles med medicin, der ellers finder anvendelse i behandlingen af mavesår. Det kan du også drøfte med din hudlæge.

Sidst opdateret: 06.06.2000
Annonce