Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Kan klorin kurere neglesvamp?

Spørgsmål:

Hej NetDoktor

Kan påsmøring af klorin på tånegle dræbe svamp?

Svar:

Kære spørger.

Du vil gerne vide, om klorin kan kurere neglesvamp. Klorin er et klorholdigt rengøringsmiddel.

For at kurere svamp i tånegle er det sædvanligvis nødvendigt med en længerevarende tabletbehandling, mens lokale svampedræbende midler som den eneste behandling oftest ikke er tilstrækkeligt effektive, bl.a. fordi de ikke trænger langt nok ned i neglen til at kunne kurere svampen. Klorholdige midler nævnes da heller ikke som en behandlingsmulighed i nyligt offentliggjorte internationale retningslinjer for hvordan neglesvamp behandles bedst muligt. Derudover er det kendt, at klorin er kraftigt hudirriterende og kan medføre eksem.

På denne baggrund kan jeg derfor ikke anbefale, at neglesvamp behandles med klorin.

Inden du går i gang med en eventuel behandling for neglesvamp, er det vigtigt, at du via din egen læge eller via en hudlæge får stillet en korrekt diagnose. Negleforandringer kan nemlig også skyldes andet end neglesvamp. En undersøgelse for neglesvamp indebærer, at du får taget et svampeskrab, hvor lidt materiale fra neglens forandrede område skrabes af og undersøges i laboratoriet. Svar på undersøgelsen foreligger som regel efter 2-3 uger.

Sidst opdateret: 11.08.2003
Annonce