Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvad koster en behandling mod neglesvamp?

Spørgsmål:

Jeg er rimelig sikker på at jeg har neglesvamp, men synes det er ulækkert og føler det er pinligt at gå til lægen med det. Men hvad koster behandling af fodsvamp?

Svar:

Kære spørger.

Du vil gerne vide, hvad en behandling for neglesvamp koster.

Til behandling af neglesvamp kan anvendes flere forskellige tabletbehandlinger, bl.a. terbinafin, itraconazol og fluconazol. Ofte anvendes disse behandlinger i kombination med en medicinsk neglelak, der også indeholder et svampedræbende middel (amorolfin). Alle ovennævnte præparater er receptpligtige.

Ifølge Lægemiddelkataloget koster behandling af tåneglesvamp med terbinafin i øjeblikket ca. 2200 kr. (behandlingsvarighed 12 uger), mens behandling med itraconazol koster ca. 1500 kr.(behandlingsvarighed 1 uge x 2-3 med 3 ugers interval). Da den offentlige sygesikring giver tilskud til behandlingerne, bliver din egenbetaling hhv. ca. 1100 og 900 kr., dog bliver prisen billigere, hvis du får anden tilskudsberettiget medicin. Fluconazol er væsentlig dyrere, men også her afhænger den endelige pris af, om man får anden tilskudsberettiget medicin. Neglelakken koster for 5 ml. ca. 400 kr., men igen billigere, hvis du får anden tilskudsberettiget medicin. Ovennævnte priser er anført for behandling af svamp i tånegle, som er det hyppigst forekommende. Behandling af svamp i fingernegle er derimod kortere og derfor billigere, ca. halv pris i forhold til ovenstående.

Det er en forudsætning for at påbegynde medicinsk behandling for neglesvamp, at der foreligger en korrekt diagnose, idet de medicinske behandlinger for neglesvamp naturligvis kun kan forventes at have effekt, hvis der er tale om en svampeinfektion. Diagnosen neglesvamp stilles ved at tage et svampeskrab, hvor lidt materiale fra neglens forandrede område skrabes af og undersøges i laboratoriet. En sådan undersøgelse foretages hos den praktiserende læge eller hos en hudlæge.

Hvis du har fået stillet diagnosen neglesvamp ud fra en sådan svampeundersøgelse, vil jeg foreslå, at du sammen med din læge gennemdrøfter ovennævnte problemstillinger og på den baggrund tager stilling til, om du måtte ønske behandling.

Sidst opdateret: 12.03.2004
Annonce