Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Findes der en form for kvindelig ejakulation?

Spørgsmål:

Hej, jeg er en pige på 30 år der var ude for en mærkelig oplevelse igår, da jeg var sammen med min kæreste, midt under samlejet som var dejligt fik jeg pludselig et meget kraftigt væske udløb fra skeden, det kom fra på et sekund og løb som et vandfald i 10-15 sek. Det var en lunken væske som nærmest løb ned af låret på os begge, det var ikke med smerte,men var faktisk vældigt dejligt.

Men det forskrækkede faktisk både mig og min kærste en del,og

til trods for nydelsen har vi tænkt meget over hvad det kunne være,der lå jo nærmest en hel sø på lagnet. Hverken min kæreste eller jeg har ses dette før i vores sex liv hverken sammen eller med andre.

VI håber at du kan komme med en mulig forklaring på dette da vi nok ellers vil gå at tænke meget på hvad det dog var.Jeg kan oplyse at jeg er ikke gravid.

Svar:

Vi har tidligere her på siden skrevet om kvindelig ejakulation på

baggrund af et spørgsmål fra en kvinde som formentlig oplevede dette.

Vi vil derfor i første omgang henvise til dette svar.

Det du beskriver kunne være det samme. Du skriver dog ikke noget om hvorvidt væsken kom i forbindelse med orgasme, men du skriver dog at det kom i forbindelse med at I havde det rart sexuelt. Vi anfører i det tidligere svar at væsken kan fremkomme på forskellig vis, det vil sige pludseligt og i stød, og mængden kan også variere ligesom tidslængden kan. Som det er fremgået af en række undersøgelser kan det ofte være svært for kvinden helt at lokalisere, hvor de oplever væsken kommer fra, men er der tale om kvindelig ejakulation mener man at væsken udsondres fra det yderste af urinrørsåbningen, hvorfor væsken også kan have en svag lugt af urin til tider, uden at der er tale om at det er urin. Er der i dit tilfælde tale om kvindelig ejakulation tyder alt på at det drejer sig om en

uproblematisk "ekstra" reaktion i forbindelse med sexuel nydelse. På svensk bruger man vendingen springvandsorgasme som for at understrege det uproblematiske. Du vil muligvis komme til at opleve det igen. Har du derimod haft underlivsproblemer af anden art, med udflåd eller andet, bør du nok opsøge egen læge for en nøjere undersøgelse. Til slut kan vi nævne, at meget tyder på at nogle kvinder i disse år ser meget positivt på kvindelig ejakulation, opfatter det som en ekstra dimension ved sexuel nydelse.

Sidst opdateret: 25.08.2000
Annonce