Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Jeg kan ikke få orgasme når jeg elsker. Alene kan jeg dog godt. Hvad er der galt?

Spørgsmål:

Jeg er en pige på 21, som har noget af et problem med det, at få en orgasme – eller nærmere det IKKE at få en…

Jeg har nu i ca. 1 år været sammen med en dejlig fyr, og problemet er som altid, at jeg simpelthen ikke kan komme. Det har jeg aldrig kunnet heller, i det mindste ikke ved samleje, oralsex eller andet…

Men jeg kan dog noget, som jeg aldrig har hørt om at andre også kan – jeg kan lægge benene over kors (2 gange) og benytte mine muskler på inderlårene til at få en orgasme, idet jeg klemmer dem hurtigt sammen og slapper af igen hurtigt efter hinanden. Det tager som regel aldrig mere end 10 – 30 sekunder, så har jeg fået en orgasme, og det har jeg kunnet lige siden jeg var lille, hvad enten jeg egentlig var sextrængende eller ej! Til gengæld kan jeg ikke komme på anden vis. Er det normalt?

Det skal så lige tilføjes, at jeg kan få en klitorisorgasme ud af det, eller en G-punktsorgasme, og til tider endda begge dele på een gang! Dog ikke efter eget valg :).

Jeg synes selv at det er meget mærkeligt, også så meget fordi, at jeg virkelig nyder at være sammen med min kæreste, som efterhånden snart kender min krop bedre end jeg selv gør. Jeg har som sagt haft problemet altid, men tidligere synes det altid at passe sammen med, at jeg enten ikke kendte den pågældende fyr jeg var sammen med, særligt godt, eller at jeg synes de var mindre attraktive, eller de simpelthen var elendige i en seng. Men min nuværende kæreste passer bare ikke nogen steder ind i de kategorier, og derfor undrer det mig så meget mere.

Kan I hjælpe?

Svar:

Du skriver, at du kan opnå orgasme ved at klemme inderlårene sammen og spænde muskulaturen og spørger, om dette er normalt. Det er ikke den vanligste måde, men det er heller ikke uhørt at kvinder har denne evne. Du bør derfor også blot nyde denne normal variant.

Du oplyser ligeledes, at du desværre ikke er i stand til opnå orgasme på anden vis og at du gerne vil opleve dette i samværet med din partner. Du bliver så beklageligvis nok nødt til for en tid, at forlade ovennævnte praksis. Du vil så sandsynligvis blive rigtig sulten ( "abstinent" ) efter at få en orgasme og vil derved nok lettere kunne opnå dette på anden vis, f.eks. ved oral stimulation af klitoris. Du (eller dig og din partner ) kan også benytte et massageapparat, hvilket ofte har god effekt. Det du mangler er simpelthen oplæring/optræning i at benytte andre teknikker til at opnå orgasme, end den hidtidige eneste saliggørende. Det indbefatter desuden, at du må kunne acceptere at give slip på kontrollen, hvilket bl.a. kan indebære at give dig dig fuldt ud hen til din partner (lade ham styre forløbet og bibringe dig den ønskede orgasme.).

Held og lykke

M.v.h. Børge Dandanell Thomsen

Sexolog og læge

Sidst opdateret: 22.01.2002
Annonce