Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvordan føles det at få en orgasme?

Spørgsmål:

Hej.

Jeg er en pige på 19 år og har tidligere været i et forhold i 2½ år og har nu været i et fast forhold i ca 1 år.

Mit problem er, at jeg endnu aldrig har prøvet at få en orgasme. Jeg har aldrig været typen der har ornaneret særlig meget, da jeg ikke tænder på at være alene. Jeg tænder på den fysiske og elskelige kontakt. Derved vil en ekspert måske mene, at jeg ikke kender min krop særlig godt, men jeg kan sige at jeg har det godt med min krop, og jeg er tilfreds.

Det med orgasme er ved at blive meget vigtigt for mig. Det begynder at fylde mere og mere i min hverdag, at jeg ikke har opnået den tilfredsstillelse.

Jeg ved ikke om man kan sige, at min partner og jeg har gjort noget specielt for, at det bare lykkedes, for alle steder jeg har læst siger de, at man ikke skal fokusere på det at få orgasmen.

Jeg vil gerne vil vide om der er nogle helt grundliggende teknikker, gode råd, fif, bare et eller andet som vil kunne hjælpe mig. Og så lige helt til sidst. Hvordan føles det så? Kan man være i tvivl?

Og så har jeg også lige det helt umulige spørgsmål, hvor lang tid kan det tage at lære at få orgasme? Hvorlang tid går der typisk fra man er startet med at lege og til en orgasme typisk vil komme? Hvor lang tid kan orgasmen vare?

Jeg er åben over for alle svar, film, bøger, kurser hvis bare du har nogle henvisninger.

Jeg håber jeg kan være en af de heldige der få svar, for det er ved at være ret vigtigt for mig.

På forhånd tak.

Svar:

Kære "Spørger"

Du skriver, at du ikke kan få orgasme og at det efterhånden er ret vigtig for dig at opnå og at det fylder ret meget i din hverdag.

Du skriver, at du har det godt med din krop og er tilfreds med den. Om du kender din krop og dens reaktioner generelt må få stå hen i det uvisse, men det lyder ihvertfald, som om du ikke kender din krops mere sexuelle reaktionsmønstre, hvilket helt klart kan være gavnligt. Du skriver, at du ikke tænder på at være alene og at dette er grunden til, at du så sjældent masturberer. En god og nem indgangsport til at opnå orgasme, er ved at prøve sig frem/experimentere med hvilke berøringer der tænder dig, hvilket tryk, hvilken hastighed osv., samt omvendt, hvad der tænder dig af. Da du ikke bryder dig om at gøre det alene, kan din kæreste evt. i starten være passiv tilskuer og senere kærtegne dig på andre af kroppens sensitive steder, imedens du selv går på opdagelse i din egen krop gennem onaniens faser. Måske skal din kæreste sidde ved siden af og læse erotisk litteratur op for dig (noget du med sikkerhed ved, at du tænder på), eller måske skal han fortælle dig om sine fantasier generelt eller om hvad han gerne vil gøre ved dig, eller gøre sammen med dig. Brug fantasien, bare det virker befordrende. Måske skal din kæreste binde dine hænder til sengestolperne og så overtage styringen ved skiftevis at slikke dig, tirre/drille dig (bl.a ved skiftevis at kærtegne f.eks. din bryster blidt/hårdt) og derved bringe dig ud til kanten. Det hjælper sommetider at være frataget kontrollen og styringen.

Du spørger, om du kan være i tvivl om du opnår en orgasme. Højst sandsynlig ikke, idet en god orgasme breder sig ud i hele kroppen, som en gennemgribende velværdsfølelse. (Der findes dog også mere sivende udløsninger.)

Du spørger ligeledes om hvor lang tid der går før man opnår orgasme. Dette er meget individuelt og er også meget afhængig af situationen, Hvor intens. hvor tændt, hvor tryg, hvor intim, hvor forelsket, hvor i ens cyklus man er - osv.

Du skriver også, at du har hørt, at man ikke skal fokusere for meget på at opnå orgasme, for så bliver det sværere. Dette er korrekt, forstået på den måde, at det vigtigste er nærvær, at du registrerer din krops signaler og giver dig hen i nydelsen, fremfor at tænke over, at det skal ende ud med en orgasme.

Der findes film om emnet, som f.eks Celebrating Orgasm af Betty Dodson, Becoming Orgasmic 1 & 2., Kvindens Orgasme ( i serien Sex - lysten og livet 3 ), samt Kreativ erotik ( ligeledes i serien Sex - lysten og livet 5 )

Held og lykke - Håber du kan bruge svaret

Med venlig hilsen

Børge Dandanell Thomsen

Læge

Sidst opdateret: 20.02.2003
Annonce