Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvordan kommer jeg ud af Kodimagnyl-misbrug?

Spørgsmål:

Kære Netdoktor,

Hvordan kommer jeg ud af lang tids misbrug af Kodimagnyler?

Jeg har taget ca. 15-20 tab. i døgnet igennem det sidste halvandet år. Først tog jeg dem kun, når jeg havde hovedpine, men efterhånden begyndte jeg at tage dem bare pga. angsten at få hovedpine. Jeg har prøvet at stoppe men så følte jeg mig syg, frygteligt træt, meget forkvalmet.

Skal jeg trappe langsomt ned eller er der noget jeg kan få hos min læge der kan berolige mig i nedtrapningen?

Venlig hilsen UA.

Svar:

Kære UA,

Du skal snakke med din læge; og gør det nu, hvor du er motiveret til at ophøre med dit misbrug. Det er vigtigt, at du får professionel hjælp!

Du har selv erkendt, at der er et problem og har forgæves forsøgt at stoppe, men fik abstinenslignende symptomer. Det er formentlig afhængighed af kodein i tabletterne, der gjorde, at du følte dig syg ved forsøget. Du bør opsøge din læge og fortælle ham om dit problem, så der kan blive lagt en plan for, hvordan du kommer ud af misbruget. Det kan gøres på flere måder.

Ved lette abstinenssymptomer kan støttende behandling i form af samtaler være tilstrækkeligt. Alternativt kan man vælge i en kort periode at give en anden slags medicin samtidig med samtaleterapi. En evt. medicin-behandling bør ikke stå alene. Du skal være opmærksom på, at det er en svær proces, og at du måske ind i mellem kan føle dig fristet til at genoptage misbruget. Langvarig indtagelse af kodimagnyl tabletter er ikke uden risiko for bivirkninger.

Med venlig hilsen Netdoktoren.

Sidst opdateret: 25.05.2006
Annonce