Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Jeg drikker 1½ flaske rødvin om dagen, nu sover mine ben - hvorfor

Spørgsmål:

Jeg er en mand på 49 år,172cm og vejer 135 kg. Har været hos diætist, og på hospital...alle prøver er ok, på nær overvægten. Imidlertid har jeg siden fået smerter i mine fødder, ligesom om de sover, og det er hele døgnet, men mest når jeg ligger ned. Så snart jeg går forsvinder det. Jeg har normal blodmængde i fødderne og varme fødder (viste undersøgelsen på hospitalet).

"radio" - lægen Carsten svarede en anden patient, om et lignende spørgsmål, at det kunne være noget neurologisk, forårsaget af for meget alkohol, evt. Jeg drikke en til 1½ flaske rødvin om dagen.

Jeg spiser sundt, meget hvidløg og krydderier fedtfattigt m.v., men får afgjort for lidt motion. Mit spørgsmål er, om jeg skal få en henvisning til en neurolog, eller om I har et bud på, hvad det kan være. Jeg har haft det i ca ½-1år nu.

Svar:

Det har du og radio - Carsten ret i. Jeg tror udemærket godt at det kan være Nervebetændelse forårsaget af alkohol. 1 til 1½ flaske er for meget. Det kan også være sukkersyge, men det lyder som om du er checket for det på hospitalet.

Jeg synes du skulle finde en måde hvorpå du kan skære drastisk ned på alkoholforbruget. Det bedste er at holde fuldstændig op i en periode og så må du diskutere med sin læge om du måske kan få et afbalanceret forhold til alkoholen igen.

Hvis det er alkohol der er årsagen er det vigtigt at du får den nødvendige mængde B-vitamin. Man anbefaler 3 gange stærk B-combin tabletter og en tablet Tiamin 300 mg dagligt.

Se også

Fakta

siden om Tiamin

Sidst opdateret: 14.06.2000
Annonce