Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Er forholdet mere vane end kærlighed?

Spørgsmål:

Hej Karen.

Jeg har siddet og læst en del af brevene igennem. Mange mangler opmærksomhed fra deres partner, i mit forhold er det mig, der ikke giver nok opmærksomhed.

Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal gøre med mit forhold, vi har været sammen i tre år og bor sammen. Min kæreste er den sødeste. Men med en meget krævende hverdag, kan det være svært at finde overskud til kæresten, når jeg ikke har overskud til mig selv.

Jeg er ved at tage en videregående uddannelse som er meget tidskævende, hvis jeg skal kunne følge med. Jeg har udover studierne en hest at passe, den står omkring 12 km hjemmefra, som jeg cykler hverdag.

Jeg ved at mange vil tænke, kan hun ikke bare droppe hesten, men det kan jeg ikke, det er mit fristed, det eneste sted, hvor jeg føler, at jeg kan slappe af.

Mit problem er at jeg er begyndt at mangle gnisten i mit forhold, jeg har altid dårlig samvittighed over den manglende tid og overskud.

Jeg har overvejet at flytte fra min kæreste, så jeg kun skal tænke på mig selv, finde mig selv... Han har også fortjent bedre, en pige som giver ham alt den tid, han behøver, hvilket er ret meget.

Det skal siges at han har haft en depression sidste vinter, hvor jeg skulle gøre alt, hvilket har været med til at køre mig ned.

Hvad skal jeg gøre, jeg elsker min kæreste MEN...

Svar:

Du skriver, at du ikke giver opmærksomhed nok til din kæreste, som du skriver, at du elsker. Men du skriver ikke noget om, hvad han føler. Klager han over manglende opmærksomhed? Var det derfor han fik en depression sidste vinter? Eller var årsagen en anden?

Jeg synes også, at han har fortjent bedre end en pige, som sætter ham i tredie række. Først Ulla og hendes studie, så Ulla og hendes hest og endelig er der plads til kæresten. Det virker ikke som om det er kærlighed, men mere vane og bekvemmelighed og hyggen ved at have en at komme hjem til, når der kan blive tid.

Du er 26 år og har et langt liv foran dig. Jeg tror du skal flytte eller din kæreste skal flytte så du kan finde ud af, om det er ham du vil have. Det er ikke godt for nogen af jer med et lunkent forhold. Måske kan kærligheden blusse op igen, hvis I holder en pause fra nu til jul, hvor I slet ikke er i kontakt med hinanden, heller ikke på telefon.

Du kan overveje at vise din kæreste dit brev og mit svar, så I kan tale om Jeres planer for fremtiden med udgangspunkt i dette.

Venlig hilsen

Karen Zimsen

Sidst opdateret: 11.09.2001
Annonce