Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Jeg har forhudsforsnævring - hvordan gør jeg?

Spørgsmål:

Jeg er en mand på 37, forhuden er for stram, således at den ikke kan glide ned over hovedet ved erektion. Det kan være smerteligt ved samleje. Kan forhuden beskæres ? Kan det foretages ambulant ? Kan det foretages hos praktiserende læge ? Hvor lang tid går der, inden jeg igen kan dyrke sex ?

Svar:

Forhudsforsnævring, der er så udtalt, at det giver problemer, f.eks. smerter ved samleje som du har, bør behandles.

Behandlingen er kirurgisk, og kan foretages ambulant, idet operationen foregår i lokalbedøvelse, dvs. at man indsprøjter et bedøvende stof i penis. Alment praktiserende læger foretager ikke operationen, men du skal henvende dig til din læge, som så vil henvise dig til en kirurg. Ved operationen vil man blive syet med nogle tråde, som falder af af sig selv i løbet af 8 -10 dage. Man må ikke have samleje før disse tråde er faldet af. Hos langt de fleste, der får opereret forhuden, vil der dog gå 4-6 uger, inden man får lyst til at have samleje, da det opererede område de første uger vil være hævet.

Husk at få taget et blodsukker, da forhudsforsnævring kan være de første tegn på sukkersyge.

Sidst opdateret: 08.08.2000
Annonce