Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Min skede er meget snæver og min kæreste kan ikke trænge op i mig. Hvad kan man gøre?

Spørgsmål:

Jeg har et stort problem, som har gået både mig og min kæreste på i lang tid derfor håber jeg meget I kan hjælpe mig. Jeg har endnu ikke været i seng med en fyr, men har prøvet adskillelige gange med min kæreste. Problemet er, at han ikke kan trænge ind. Jeg er alt for snæver og det virker som om det er helt umuligt og så gør det ulideligt ondt. Han kan faktisk kun få to fingre op. Kan man gøre noget for at afhjælpe dette problem eller skal jeg opereres. På forhånd tak.

Med Venlig Hilsen,

Jomfruen

Svar:

Du skriver, at du er for snæver og at forsøg på indtrængning af penis er umulig og gør ulidelig ondt (Det er dog muligt at få 2 fingre op). Du spørger om der kan gøres noget for at afhjælpe dette problem. For at svare fyldestgørende mangler der dog nogle oplysninger. Bliver du ophidset og dermed fugtig/våd eller er du meget nervøs og spænder meget i bækkenbundsmuskulaturen (vaginisme)? Har du evt. en hymenrest fra din mødom, der forsnævrer skedeindgangen eller har du en eller anden lidelse i området omkring kønsorganerne? Du bør først og fremmest henvende dig til din praktiserende læge og blive vurderet/udredt m.h.p. årsagen til problemet, samt evt. behandlingstiltag. Dette kan være henvisning til psykolog/sexolog kombineret med en fysisk behandling bestående af uro/fysio-terapeut vejledt bækkenbunds-øvelser (udspænde/afslappende), samt evt. dilatationsbehandling. Dvs. øvelser hvor man indleder med, at indføre små stavformede genstande (kan være fremstillet af metal, plastic eller glas, men mange foretrækker at bruge fingeren). Det er nødvendigt at benytte glidecreme. Når indføringen kan ske uden større ubehag, går man gradvist op i størrelse, indtil størrelsen af dilatoren svarer til størrelsen af en normal erigeret penis. Denne kombinationsbehandling af både det psykiske og det fysiske aspekt har mange gode resultater.

Børge Dandanell Thomsen

Sidst opdateret: 18.06.2001
Annonce