Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvad er tandknoglebetændelse og hvordan behandles det?

Spørgsmål:

Min datter på 9 har i dag fået af vide at hun har tandknogle-betændelse, og at hvis det ikke går over på kort tid skal vi kontakte vores læge. Men hvad er tandknoglebetændelse og hvordan har hun fået det ?? Hvad går behandlingen ud på ? Og hvad kan jeg gøre for hende??

Svar:

Tandknogbetændelse kan opstå som følge af rodbetændelse eller parodontose. Sidstnævnte er dog sjældent at se hos børn. Andre årsager kan være infektion gennem tandkødet, når en tand bryder frem. Derved får mundhulebakterierne adgang til de dybere liggende væv. Som altid når der en infektion, bør man opspore årsagen til infektionen og sørge for at fjerne denne. Dette gøres ofte ved samtidig anvendelse af antibiotika. Hvorlænge disse skal give, afhænger af infektionens alvorlighed.

Du skal tale med din datters tandlæge og bede om at få ordentlig besked. Ellers må hun henvises til en tandkirurgisk specialist, idet lægen næppe har viden nok om dette problem.

Med venlig hilsen

Jens Kølsen Petersen

Lektor, specialtandlæge, M.S.

Sidst opdateret: 26.02.2001
Annonce