Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Er der nogen grund til at give sit barn MFR-vaccination?

Spørgsmål:

Til lægen

Ang. MRF-vaccinationen.

Er det overhovedet nødvendigt at give børn MRF vaccinationen, er det ikke bare et produkt af naturvidenskaben, så nu kan vi vaccinere mod nogle sygdomme og så gør vi det, og så lægernes økonomiske interesser, de tjener vel mange penge på at vaccinere ?

Er der nogle tal der understøtter påstandene om at få foretaget eller lade være med at få fortaget vaccinen MRF ?

Hvor meget tjener en praktiserende læge på at fortage en MRF vaccination i sammenligning med f.eks. en malaria vaccination ?

Er det dit indtryk at de fleste læger lader deres børn vaccinere ?

Er dine børn vaccineret?

Tusind tak for hjælpen

Venlig hilsen Jane

Svar:

Kære Jane

Det er synd, synes jeg, at MFR vaccinen mod mæslinger, fåresyge, og Røde Hunde er kommet i miskredit. Hos børn som får mæslinger forekommer hjernebetændelse. Hjernebetændelse kan give blivende følger og i varste fald kan barnet dø. Dette sker i 1 ud af 1000-2000 tilfælde af mæslinger, det svarer til at 1 ud af 30-50 børn med mæslinger i en årgang dør af det.

Fåresyge har tidligere formentlig haft en ret betydelig rolle i form af udvikling af sterilitet hos mænd.

Røde Hunde, hvis man får den som gravid, kan give fosterskader som er meget alvorlige, blandt andet blindhed. Af alle som vaccineres med MFR ( i Danmark cirka 100.000 om året) anmeldes cirka 60 bivirkninger, langt de fleste ubetydelige. Havde de samme børn fået børnesygdommene i stedet for vaccinen måtte man forvente 9.000-10.000 tilfælde af komplikationer, heraf 10-100 dødsfald.

Man kan iøvrigt ikke, vaccinere mod malaria. Jeg bliver dig svar skyldig på, hvor meget en praktiserende læge tjener på at MFR vaccinere, da jeg ikke er praktiserende læge. Honoraret er dog en standard takst. Om du synes det er lavt eller højt må du afgøre, når du spørger din egen læge, hvad han tjener på det.

Joh, jeg ville tro at de fleste læger vil MFR vaccinere deres egne børn.

Bedste hilsner

Sören Thybo

Sidst opdateret: 05.06.2002
Annonce