Brevkasse

Spørgsmål   Infektioner

Spørgsmål: Corona vaccine bivirkninger?

Hej Netdoktor

Jeg skriver fordi, at jeg snart skal have min corona vaccine fra Pfizer. Jeg har en veninde som er meget i mod vacciner, og fortæller mig at den kan give mig indre blødninger og gøre så jeg ikke kan blive gravid senere i livet. Det gør mig nervøs når hun skriver sådan noget, selvom jeg stadig er ret sikker på at jeg gerne vil have vaccinen. Men jeg kunne godt høre fra en professionel, om dette er sandt?

Svar:

Kære Spørger,

Aktuelt tilbydes vaccine mod COVID-19 til alle borgere i Danmark der fylder 12 år i år. Generelt set er man bedre stillet når man er vaccineret i forhold til at være uvaccineret. Er man ikke vaccineret og bliver smittet kan man blive alvorligt syg, i nogle tilfælde få følgesymptomer og i værste fald dø. Alle vacciner har bivirkninger, heldigvis er de fleste milde og forbigående.

Der findes flere vacciner mod COVID-19 og deres bivirkningsprofiler er forskellige. Da vaccinerne er meget nye bliver mulige bivirkninger løbende indberettet og analyseret af sundhedsmyndighederne.

Aktuelt er 2,8 millioner borgere i Danmark vaccineret med Comirnaty (Pfizer/BioNTech). De fleste bivirkninger er forbigående som f.eks. smerter ved indstikssted, hovedpine, utilpashed mv. Ved alle vaccinationer er der risiko for kraftige allergiske reaktioner. Specifikt for Comirnaty er der indberettet 35 alvorlige allergiske reaktioner og 2 mulige blodpropper i lungerne. Der er ikke fundet sandsynlig sammenhæng til hjertemuskelbetændelse eller hjertehindebetændelse og der er ligeledes heller ikke fundet sammenhæng til dødsfald.

Mvh Ole Wadschier - Speciallæge i Almen medicin


Besvarede spørgsmål under chat

Spørgsmål Besvaret
Corona vaccine bivirkninger?

2021-06-15 | 19:46


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.

Annons