Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Min 12-årige søn er ikke blevet paraplyvaccineret

Spørgsmål:

Hej NetDoktor

Håber at et svar fra jer, kan dulme min dårlige samvittighed.

Jeg lod ikke min nu næsten 12-årige søn paraplyvaccinere, da han var 15 måneder. Nu er jeg blevet i tvivl, om det var den rigtige beslutning. Han har nemlig ikke fået de børnesygdomme, som han skulle have haft, og kan derfor risikere at få dem som voksen.

Hvad gør jeg? Kan jeg tage det helt roligt, eller kan det hjælpe at få ham vaccineret nu?

Svar:

Paraplyvaccinen (MFR vaccine) dækker over en vaccine, der indeholder levende svækket mæslingevirus, fåresygevirus og rødehundevirus og vaccinen gives normalt, når børnene er 15 måneder og 12 år.

Vaccinen giver normalt en såkaldt livslang beskyttelse mod de tre sygdomme. Især mæslinger findes mange steder i Europa og risikoen for smitte ved udlandsrejser alene i Europa er stor. Man må således klart anbefale, at din søn på 12 år bliver MFR vaccineret.

Dette kan heldigvis klares let, idet han blot skal have de to doser vaccine, som kan gives med en måneds mellemrum. Derefter vil han være lige så godt beskyttet, som hvis han havde fulgt det almindelige vaccinationsprogram.

Med venlig hilsen

Hans Ole Svendsen, speciallæge i almen medicin

Sidst opdateret: 11.12.2003
Annonce