Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Vores søn er født med defekt nyre - hvad sker nu?

Spørgsmål:

Vores søn på nu 4 mdr. er født med multicystisk nyre i højre side. Han er blevet scannet og nyren fungerer ikke. Hvilken betydning har det for hans trivsel fremover?

Svar:

At din søn på 4 måneder har en ikke-fungerende multicystisk nyre vil ikke påvirke hans trivsel, såfremt den anden nyre er normal. Den normalt fungerende nyre "tager over", således at din søns samlede nyrefunktion er normal. Dvs. at han kan vokse og udvikle sig på helt normal vis. Din søn vil selvfølgelig være "sårbar" i den henseende, at han kun har én fungerende nyre, i det han ingen "reserve", har hvis der senere skulle skeden anden nyre noget. Et forhold man selvfølgelig vil være opmærksom på fremover.

Det kan komme på tale, at man på et tidspunkt fjerner den muliticystiske nyre ved en operation. Dette vil man gøre såfremt din søn får gener fra nyren. Den forstørrede nyre kan f.eks. give anledning til ubehag/smerter pga. fylden, eller der kan komme problemer med infektioner ved nyren.

Sidst opdateret: 19.06.2000
Annonce