Brevkasse

Spørgsmål   Lever

Spørgsmål: Galdestenssmerter selvom galdeblæren er blevet fjernet

Hej fra en mor til 2.

Jeg døjer tit med galdestenssmerter i ryg som stråler om i maven. Fik fjernet min galdeblære i 2013, og indtil jeg fødte min første i 2018 havde jeg ingen problemer. Men både mens jeg var gravid med ham og efter, er jeg begyndt at have smerter ret ofte. Det kommer nogle gange når jeg har spist og plejer at gå væk efter nogle timer. Så går der gerne nogle måneder inden det kommer igen, men denne gang har det indtil videre varet i 5 dage.

Jeg ved ikke hvad jeg kan/skal gøre. Håber du kan hjælpe.

Mvh en spørger

Svar:

Kære spørger

Du beskriver dine smerter, som forårsaget af galdesten, selv om galdeblæren er fjernet. Det kan godt være tilfældet, da de kan være dannet i den dybe galdegang fra leveren til tarmen. Hvis de blokerer galden, vil urinen vise sig meget mørk, ligesom det hvide i øjnene kan blive gulligt. Imidlertid kan man ikke udelukke, at smerterne kan have andre årsager, især fordi der er foretaget en gastric bypass, der bevirker en omfordeling af nogle tarmstykker.

I første omgang bør man derfor foretage en skanning, der kan vise, om der er galdesten i den dybe galdegang, suppleret med nogle relevante blodprøver.

Venlig hilsen

Dennis Raahave

Dr.med., ph.d.

Speciallæge i kirurgi og mave-tarm kirurgi


Besvarede spørgsmål under chat

Spørgsmål Besvaret
Galdestenssmerter selvom galdeblæren er blevet fjernet

2023-03-1 | 11:40


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.