Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvorfor har jeg øresusen og nedsat hørelse?

Spørgsmål:

Kære Netdoktor,

Jeg har gennem længere tid haft svært ved at høre optimalt. Familien har også bemærket det. Jeg får pludeseligt en form for overtryk i hovedet, efterfulgt af let hovedpine, der dog forsvinder hurtigt igen. Desuden hører jeg lyde som når man på vejen kører forbi master og lignende.

Dette forekommer altid hvis jeg ligger på maven, men kan også opstå uden nogen grund. Indimellem er det som larm i hovedet - lidt som hvis man har været i byen og hørt meget høj musik.

Lægen kiggede mig i ørene, målte mit blodtryk og foretog en høreprøve, som altsammen var normalt.

Desværre har jeg tidligere været ramt af en depression som åbenbart bliver ved med at følge mig, da min læge altid giver mig indtryk af, at det nok er psykisk! Det var tilfældet både i forbindelse med kræftsygdom og gigt, så der desværre gik lang tid, før jeg fik den rigtige dianogse.

Derfor er jeg selvfølgelig nu nervøs for, om der alligevel kan være noget galt.

Med venlig hilsen A.

Svar:

Kære A

Du beskriver nedsat hørelse, let øresusen, ørhedsfornemmelse i hovedet, men anfører at din egen læge har fundet normale forhold omkring dit mellemøre- herunder normal hørelse.

Umiddelbart vil jeg foreslå dig at søge en speciallæge i hals, næse og ørelidelser med henblik på en udvidet undersøgelse af dine problemer herunder også undersøgelser omkring dit indre øre og din hørenerve og eventuelt balanceundersøgelser.

Du kan opsøge en hals-næse-øre læge uden henvisning fra din egen læge, men du jo vende dit problem endnu en gang med din egen læge og eventuelt få din egen læge til at lave et oplæg til speciallægen.

Med venlig hilsen

Hans Ole Svendsen,

Speciallæge i almen medicin

Sidst opdateret: 13.01.2006
Annonce