Brevkasse

Spørgsmål   Øre, næse og hals

Spørgsmål: Kan en stoppet næse give mig hjerneskader?

Hej Netdoktor

Jeg havde forleden en samtale med med min kammerat omkring, at jeg i mange år har døjet med stoppet næse, hvilket gør at jeg bliver tung/svimmel i hovedet og hurtigere træt. Tager medicin for græs og støv allergi, men synes ikke det virker nok. Min kammerat fortalte, at ved ikke at få ilt nok til hjernen pga. man er stoppet i næsen over en lang periode kan give hjerneskader og han mener ikke det er nok blot at trække vejret igennem halsen.

Jeg studsede lidt over det og vil derfor gerne høre jeres mening omkring om det virkelig kan passe.

Svar:

Kære Spørger,

Allergi kan påvirke øjne, næse og luftveje og kan behandles med øjendråber, næsespray og tabletter – afhængig af symptomerne. At man har en allergi i opblussen gør i sig selv at man bliver træt eller sløv. Derudover virker noget allergimedicin også sløvende.

Når allergien påvirker næsen giver det en irritation af slimhinden som medfører hævelse og løbenæse. Dette kan ret effektivt behandles med næsespray som modvirker hævelsen og dermed også løbenæsen. Luftpassagen gennem næsen bliver da normal igen.

Selvom næsen er delvist stoppet til vil ilten fra luften stadig komme gennem luftrøret og være tilgængelig for optagelse i lungerne.

Det er i nogle tilfælde muligt at blive vaccineret for sin allergi, bla. for græsallergi.

Med venlig hilsen

Ole Wadschier

Speciallæge i almen medicin


Besvarede spørgsmål under chat

Spørgsmål Besvaret
Kan problemer med tænderne forsage tinnitus?

2023-01-6 | 23:54

Kan en stoppet næse give mig hjerneskader?

2021-04-12 | 11:34


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.

Annons