Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Jeg har smerter ved nyrerne

Spørgsmål:

Kære NetDoktor,

Jeg har smerter i venstre flanke, nærmere bestemt ved nyren. Smerterne er der mest, når jeg bøjer mig til højre, eller hvis jeg skal rette mig op efter at have ligget eller siddet. Ellers er smerterne svage men konstante. Smerternes omfang har varieret lidt siden de begyndte, nogle gange til det bedre, andre gange til det værre. Min bekymring er: Kan det være kræft? Jeg har ingen blod i urinen, ingen svimmel- eller træthed. Jeg føler mig i det hele taget rimelig frisk - men er alligevel bekymret.

Med venlig hilsen L

Svar:

Kære L,

Hos en 20-årig og med de gener, som du beskriver, har jeg ikke fantasi til at forestille mig nogen som helst ondartet sygdom. Umiddelbart tyder det klart mest på smerter udløst fra ryg eller muskler. Jeg kan naturligvis ikke udelukke en evt. nyresten, men nyrestenssmerter plejer at være så intense, at man kalder vagtlæge akut, så det er næppe det, du fejler. Hvis du stadig er generet, må du tage turen til din læge og blive undersøgt.

God bedring!

Med venlig hilsen

Poul Frimodt-Møller

Urolog

Sidst opdateret: 30.11.-0001
Annonce