Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvad er hypermobile led?

Spørgsmål:

Kære NetDoktor,

Jeg har så dårlige led, at der nu er søgt om fleksjob til mig, Min læge siger altid, at jeg har "hybermobile led", hvad betyder det ?

Med venlig hilsen S.

Svar:

Kære S.

At have hypermobile led betyder, at leddene kan bevæges ud over det man anser for normalt. Dette vil typisk være i strækkebevægelsen. Hvis man for eksempel strækker en "normal" albue ud, vil man kunne strække den til armen danner en "lige linie" eller en vinkel på 0 grader mellem overarm og underarm. Hvis man er hypermobil, vil man kunne "overstrække" i albuen, således at der kan dannes en vinkel mellem overarm og underarm. Denne hypermobilitet giver nedsat stabilitet i forhold til et ikke hypermobilt led. Derved kommer der øget belastning på leddet i visse situationer, og nogle har smerter i leddene. Det er vigtigt at have en god muskulatur, som kan hjælpe med til at stabilisere leddene. Der er ikke nogen egentlig behandling for lidelsen.

Med venlig hilsen

Hans Gad Johannsen

Læge og specialist i ortopædkirurgi.

Sidst opdateret: 21.03.2005
Annonce