Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Kan proteinpulver hjælpe mig til muskelopbygning og vægttab?

Spørgsmål:

Kære Netdoktor,

Jeg er en ung fyr på 23 år, der lige er begyndt at styrketræne for at opbygge lidt muskler og tabe lidt fedt rundt omkring på kroppen. Mit spørgsmål er angående proteinpulver:

Jeg har overvejet at anskaffe mig noget proteinpulver, da jeg har hørt, at det skulle hjælpe på træningen og på at gå lidt ned i vægt. Men jeg kan ikke finde ud af, om det er en god ide eller bare endnu et "vidunder-middel" som diverse firmaer vil sælge for at tjene penge.

Med venlig hilsen S

Svar:

Kære S,

Da du vejer for meget - og jeg går ud fra, at det ikke kun skyldes store muskler - kan et proteinpulver være en mulighed, for at hjælpe dig med et vægttab. De billigste proteinpulvere på markedet er faktisk de såkaldte pulver-slankekure, som du kan købe i supermarkeder, Matas og apoteker.

Du skal have mindst 800 kcal om dagen, hvis du vælger at lade pulvermåltiderne helt erstatte dine måltider, uanset hvad der står på pakken. Hvis du skal udnytte den muskelopbyggende virkning, så er det bedst at du tager dem i timerne efter din træning.

Pulveret skal altså ikke tages som et tilskud til din kost, men istedet for måltider.

Held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Arne Astrup

Ernæringsekspert.

Sidst opdateret: 06.02.2012
Annonce