Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Er 'Therma Power' et sikkert slankemiddel?

Spørgsmål:

Kære Netdoktor,

Jeg har længe lidt af overvægt. Mit stofskifte gik nærmest helt i stå efter fødslen af min nu 2 år gamle dreng. Jeg har været i hormonbehandling for det, og nu er jeg så nået lige ind for stregen af, hvad der kan tillades. Men det betyder ikke, at jeg bare kan tabe mig. Jeg kan ikke kigge på en chokoladebar uden at tage på.

Min veninde introducerede mig for 'Therma Power', og jeg har nu prøvet to piller. Begge gange tabte jeg ca. 1-2 kg. i løbet af 3 dage. Jeg har hørt meget dårligt om dem, men hvis man tager en enkelt hver anden dag i en kort periode, hvor slemt er det så? Jeg er virkelig i tvivl om hvad jeg skal gøre. Jeg spiser generelt sundt, fejler ikke andet end rygsmerter og har ikke tænkt mig at overdrive indtagelsen af pillerne.

Jeg vil også gerne høre, hvad der ville ske hvis man indtog dem samtidig med, at man var gravid? Jeg mener helt i begyndelsen af graviditeten?

Med venlig hilsen en spørger.

Svar:

Kære spørger,

'Therma Power' er et præparat, der indeholder efedrin 8%, coffein, samt nogle andre substanser som chili og ingefær. Therma Power er derfor meget lig de danske slankepiller 'Letigen'. 'Letigen' blev fjernet fra markedet på grund af usikkerhed om, hvorvidt de kunne give sjældne, men alvorlige, bivirkninger som slagtilfælde og blodpropper.

Præparatet er forbudt i Danmark, EU og i USA. Jeg må derfor kraftigt fraråde, at du tager dem, selvom man måske kan få fat i dem over nettet. Især vil jeg fraråde dig at bruge 'Therma Power' til at tabe dig under en graviditet!

Med venlig hilsen

Arne Astrup

Ernæringsekspert

Sidst opdateret: 30.03.2006
Annonce