Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hjælp mit barnebarn - hun er 9 år og overvægtig.

Spørgsmål:

Kære Netdoktor,

Jeg har et barnebarn på ni år, som er en del overvægtig. Hun måler 146 cm og vejer 58 kg - dog er hun kraftig bygget, men jeg synes stadig at hun vejer for meget. Hun kan ikke sige stop; det er som om, at hun ingen mæthedsfornemmelse har. Hun spiser så snart hun kan komme afsted med det.

Hvad kan man gøre?

Forældrene har snakket om en lås på køleskabet.

Med venlig hilsen en mormor

Svar:

Kære mormor,

Jeg må give dig ret i, at dit barnebarn vejer alt for meget i forhold til hendes alder og højde. Men jeg tror ikke, at det hjælper at sætte en lås på køleskabet.

Familien har brug for professionel bistand, så pigen kan få lagt sine kostvaner om, og få noget mere motion - men det er ikke sikkert, at problemet er så enkelt. Andre forhold, f.eks. for lidt søvn og psykiske problemer kan også spille en rolle.

Det er vigtigt at dit barnebarn - eller rettere hele familien - får professionel hjælp. Bor familien i Storkøbenhavn kan de eventuelt henvende sig til Institut for Human Ernæring, KVL på glr@kvl.dk, som i visse tilfælde kan hjælpe overvægtige familier.

Med venlig hilsen

Arne Astrup

Ernæringsekspert.

Sidst opdateret:
Annonce