Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvordan overvinder jeg min tandlægeskræk?

Spørgsmål:

Kære Netdoktor,

Jeg har en visdomstand som jeg skal have opereret ud. Problemet er bare, at jeg melder afbud til tandlægen hele tiden, da jeg lider meget af tandlægeskræk.

Jeg har for nylig hørt, at man kan komme i fuld narkose, og har efterfølgense læst lidt om det. Ved de metoder jeg har set, har patienterne skulle bedøves med nål. Igen slår min læge/tanlæge skræk ind da jeg ikke kan tåle synet af nåle. Min krop og mine tænder har altid været meget følsomme, der skal ikke meget til, før det gør meget ondt.

Mit spørgsmål er, om man kan komme i narkose, uden at skulle have en sprøjte?

Med venlig hilsen en spørger

Svar:

Kære spørger,

Der er tandlæger, som specielt behandler folk med tandlægeskræk i narkose. Jeg tror du kan få en slags lattergas, før du evt får et nålestik og dermed tage din skræk for synet af nålen.

Nu ved jeg jo ikke hvor i landet du bor, men du kan få en kopi fra Tandlægebladet af din tandlæge, omkring hvem der bor nærmest dig og som behandler folk med tandlægeskræk.

Held og lykke!

Med venlig hilsen

Anne Pedersen,

Specialtandlæge, dr. odont.

Sidst opdateret: 04.06.2006
Annonce