Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Skal mit stramme tungebånd klippes igen, og hvordan foregår indgrebet?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg er en ung mand som gennem det meste af mit liv har haft et utroligt stramt tungebånd. Det går faktisk helt ud til spidsen af tungen, og det gør, at jeg ikke kan stikke tungen særlig langt ud af munden. Det gør også nogle gange ondt, hvis jeg har brugt tungen i længere tid, og smerten kan vare op til et par dage efter. Jeg har, da jeg var helt lille, fået klippet det, men det er så igen blevet meget stramt. Kan jeg få det "løsnet" igen (helst ikke hos egen læge). Foretages indgrebet ambulant? Vil der være nogle bivirkninger ved at få indgrebet foretaget? På forhånd tak.

Med venlig hilsen U

Svar

Kære U

Jeg kan godt forstå, at du er generet af dit stramme tungebånd. Men det er nu ellers meget sjældent, at problemet opstår igen efter, at man har fået det klippet over én gang. Under alle omstændigheder er det et meget lille indgreb at få tungebåndet løsnet, og det foretages altid ambulant.

Hvis din egen tandlæge ikke laver den slags, kan han/hun henvise til en specialist i tand- mund- og kæbekirurgi. Efter en lille lokalbedøvelse klippes tungebåndet over, og der syes med nogle få sting, som fjernes efter ca. 1 uge. Der er absolut ingen bivirkninger eller risici ved indgrebet, men området vil normalt være lidt ømt indtil trådene er fjernet. Jeg håber at du får foretaget behandlingen så hurtigt som muligt, da et stramt tungebånd på længere sigt øger risikoen for parodontose på dine fortænder i undermunden. Held og lykke!

Med venlig hilsen

Anne Pedersen

Specialtandlæge, dr. odont.

Sidst opdateret: 08.02.2007
Annonce