Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Kan Hepatitis B vaccine give fosterskader?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg har et spørgsmål i forhold til Hepatitis B vaccine (grund: jeg er sygeplejestuderende) med mærket Engerix-B. Jeg har fået 1. og 2. stik, men skal føst have 3. stik i august måned 2007, men nu forholder det sig således, at jeg gerne vil være gravid. Er vaccinen skadelig for barnet? Hvordan skal jeg forholde mig? Bør jeg vente med at forsøge at blive gravid til efter august, så jeg er færdig med vaccine-programmet? På forhånd tak!

Med venlig hilsen V

Svar

Kære V

Hepatitis B vaccine er en såkaldt rekombinant eller gensplejset vaccine, som ikke indeholder noget levende materiale. Det er på den måde en meget sikker vaccine, som der ikke er grund til at tro har nogen fosterskadelig virkning. Allerede efter to vaccinationer får de fleste en stor grad af beskyttelse. Tidspunktet for den tredje vaccination, der tilstræbes at være ca. 5 måneder efter anden dosis er naturligvis ikke afgørende og kan udskydes. Men der vil ikke være nogen problemer i at få denne vaccination, selv om man skulle ønske at opnå graviditet i samme periode.

Med venlig hilsen

Sören Thybo

Speciallæge i tropesygdomme

Sidst opdateret: 20.03.2007
Annonce