Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvilke forholdsregler skal man tage ved vaginalsex efter analsex?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg har for kort tid siden prøvet at dyrke analsex for første gang med min kæreste. Vi havde almindeligt samleje, og undervejs forsøgte vi os lidt med analsex. Jeg ved ikke helt, hvor langt han var inde, men det var forholdsvis kortvarigt og gik fint. Umiddelbart efter afsluttede vi samlejet med almindelig sex. Mit spørgsmål er, om der kan være kommet farlige bakterier fra endetarmen over i min skede via hans penis, når vi gik direkte over til almindelig sex? Vi brugte ikke kondom. Hvad kan der opstå af bakterier fra sådan en situation, og er der noget, man kan gøre efter?

Med venlig hilsen den nervøse

Svar

Kære nervøse

Tak for din mail. Der er ingen grund til bekymring nu - men for fremtiden er det ganske rigtigt en god idé, at vaske (eller som et minimum aftørre) penis, hvis man vil dyrke skedesex efter analsex. I modsat fald risikerer man - som du selv antyder - at føre tarmbakterier fra endetarmen ind i skeden, og i værste fald kan man få en betændelseslignende tilstand med svie, smerter og udflåd. En anden mulighed er naturligvis at bruge kondom, når man dyrker analsex (eller omvendt: tage et kondom på efter analsex og før sex i skeden).

Med venlig hilsen

Christian Graugaard

Speciallæge i sexologi og kønssygdomme

Sidst opdateret: 21.06.2007
Annonce