Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Min overlæbe mister farven

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Min overlæbe er ved at miste farven. Forstået på den måde at der er en masse hvide små pletter på læben. Det gør ikke ondt og klør ikke. Læben er ikke hævet, og jeg har ikke slået den. Det startede midt på læben og har nu bredt sig til det meste af læben. Det ser nærmest ud som om, cellerne taber farven. Der er ikke tale om et sår og det hvide er inde i læben altså under huden, der er ikke noget forandret ved overfladen andet end farven. Hvad kan det skyldes og hvad skal jeg gøre?

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære spørger

De mange små hvide pletter på din læbe er ganske enkelt fedtkirtler, som åbenbart er begyndt at blive mere synlige end tidligere. Det er ikke tegn på nogen som helst form for sygdom, og derfor heller ikke noget du som sådan skal bekymre dig om. Jeg kan da godt forstå, at du måske synes det er lidt kedeligt, at din læbe mister sin oprindelige farve, men den får du ikke igen. Tværtimod er det mest sandsynligt, at fedtkirtlerne vil blive endnu mere tydelige med tiden - så det må du nok lære at leve med.

Med venlig hilsen

Anne Pedersen

Specialtandlæge

Sidst opdateret: 09.10.2007
Annonce