Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvorfor virker min bedøvelse ikke?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Hjælp - tandlægens bedøvelse virker ikke! Jeg har aldrig lidt af tandlægeskræk overhovedet, men har fået det efter, at jeg skiftede tandlæge. Det er længe siden jeg skiftede, men da jeg meget sjældent skal have boret i tænderne, er det først nu jeg oplever at det gør ondt. Min tandlæge siger at grunden er, at hun ikke vil bruge bedøvelse med adrenalin. Er det rigtigt forstået at det kan være farligt?

Er man helt holdt op med at bruge bedøvelse med adrenalin? Det er jo sikkert det jeg altid (jeg er nu 51 år) er blevet bedøvet med. Kan det være rigtigt at jeg ikke kan få en bedøvelse der virker? Jeg tager Lamictal, kan det have en betydning? Iøvrigt oplever jeg at almindelig smertestillende håndkøbsmedicin ikke har den store virkning på mig, men det er ikke ofte jeg bruger det (af og til mod hovedpine og en overgang mod smerter i lænden).

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

Ja, det er virkelig et problem, når tandlægens bedøvelse ikke virker! Problemet forekommer desværre hos nogle patienter - som regel uden at man kan finde forklaringen. Men såfremt det skyldes, at din tandlæge ikke vil bruge adrenalin, så er der ingen grund til at undlade brug af adrenalin hos dig. Man er ikke ophørt med brug af lokalbedøvelse med adrenalin, som normalt ikke farligt og som faktisk virker lidt bedre end bedøvelsesvæsker uden adrenalin.

Kun hvis patienten lider af hjertesygdom eller får antidepressiv medicin af andre typer end den du får, skal tandlægen afstå fra brug af lokalbedøvelse med adrenalin. Der altså ikke noget i vejen for, at din tandlæge kan bruge lokalbedøvelse med adrenalin hos dig. Held og lykke med tandbehandlingen fremover!

Med venlig hilsen

Anne Pedersen

Specialtandlæge

Sidst opdateret: 10.02.2008
Annonce