Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Kan det være BMS (Burning mouth syndrome)?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg lider af forskellige smagsforstyrrelser. Den ene dag kan jeg have "sukkermund" , den anden dag brændende og sviende smerter i munden og endelig kan den slime helt til. Det bevirker, de dage hvor det er værst, vil jeg helst være mig selv. Ovenstående bevirker et stærkt reduceret livsindhold. Jeg klarer mig trods alt godt på mit arbejde -er salgskonsulent. Der er ingen der kan forstå det, da det er en usynlig sygdom, men det kræver mange resourcer at opretholde et normalt liv. Kan det være BMS syndromet?

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

Såfremt din tandlæge har undersøgt din mund og ikke fundet noget unormalt, så er det BMS (burning mouth syndrome), du lider af. Diagnosen BMS anvendes nemlig kun, når der fra professionel side ikke kan påvises noget sygt. BMS kan - som hos dig - være en yderst generende tilstand, som iøvrigt 1-2% af alle kvinder efter klimakteriet lider af i en eller anden grad. Til BMS hører dog "normalt" ikke smagsforstyrrelser. BMS symptomerne forværres bl.a. af stress, bekymringer og indre uro i det hele taget. Men symptomerne kan faktisk have en hel reel baggrund, selv om der ikke er synlige forandringer i munden. Derfor synes jeg, du bør blive undersøgt for evt. vitamin B12 mangel, jernmangel og for om du evt. skulle have en begyndende sukkersyge. Jeg vil hermed ønske for dig, at du med tiden bliver generne kvit.

Med venlig hilsen

Anne Pedersen,

Specialtandlæge, dr. odont

Sidst opdateret: 07.04.2008
Annonce