Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvad er den lille hårde kugle på ydersiden af min øjenkrog?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg er en kvinde på 32 år og har på ydersiden af min øjenkrog en lille hård kugle, der ligner en lille bums på ca 1 mm i diameter. Den er dog hård og ikke til at klemme ud. Den har siddet der i ca 3 mdr og den vokser ikke synderligt. Jeg forhørte min læge om det, og hun rådede mig til at søge øjenlæge for at finde ud af, hvad det er og for at få det fjernet. Hvad kan det være, og hvad er bedst at gøre ved det - skal jeg stille mig på venteliste hos en øjenlæge?

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

Det lyder som et lille kronisk bygkorn. I din alder er den slags knuder komplet ufarlige, og i mange tilfælde forsvinder de af sig selv over nogle måneder. Jeg synes, det er en god idé at bestille tid hos en øjenlæge, men der synes ikke at være nogen speciel grund til at fjerne den, det drejer sig mest om æstetik, og det er jo altid en personlig sag.

Med venlig hilsen

Erik Krogh,

Speciallæge i øjensygdomme, dr. med.

Sidst opdateret: 02.09.2008
Annonce