Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Jeg savler meget, hvad kan jeg gøre ved det?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg har søgt i jeres andre svar, men kan ikke finde svaret på mit spørgsmål der! Jeg savler virkelig meget om natten, det er så meget at jeg ofte vågner og skal vende min pude om, pga af våde pletter.( Jeg har derfor ca 3 pudebetræk på min pude). Jeg har åbenbart meget "mundvand"/spyt, hvis jeg f.esk skal synge, løber mit mundvand "ofte over" så det næsten render ud af munden. Jeg kan ikke forstå jeg ikke synker det inden det kommer så vidt? Det samme om natten inden jeg falder i søvn, jeg skal hele tiden huske på at synke eller suge spyttet/savlen ind, ellers løber det bare ud. Jeg synker det ikke bare af mig selv. Jeg føler mig lidt som en lille baby der savler meget om natten. Hvad kan det skyldes? Jeg har gjort det hele mit liv, men jeg syntes det er blevet værre her inden for de sidste 6 måneder. Om det så skyldes at jeg er blevet mere bevidst om at jeg savler ved jeg ikke. Jeg snorker også om natten og trækker nok ikke vejret ret meget igennem næsen, også selvom den ikke er tilstoppet. Kan det forværre det? Jeg er 21 år.

Med venlig hilsen en spørger

Sva

Kære Spørger

Jeg kan sørme godt forstå, at du er irriteret over den megen savlen. Jeg tror problemet kan være en del af din sygdom ADHD siden du altid har lidt af savlen. Nu ved jeg ikke, hvor længe du har fået Medikinet, men selv om denne medicin "normalt" kan give mundtørhed som bivirkning - er det modsatte faktisk heller ikke usandsynligt. Snorken forværrer ikke din savlen - tværtimod fører snorken som regel til udtalt mundtørhed. Man kan godt få noget medicin, som gør at du får mindre spyt - men den er ikke uden bivirkninger. Så hvis du synes dit savleproblem er ulideligt, synes jeg du skal tage en snak med din læge om evt. at prøve noget medicin mod for meget spyt.

Med venlig hilsen

Anne Pedersen,

Specialtandlæge, dr. odont

Sidst opdateret: 30.11.-0001
Annonce